28 / 04 / 2024

Yuvacık'ta kaçak yapılaşmaya izin yok!

Yuvacık'ta kaçak yapılaşmaya izin yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli, Yuvacık Baraj Havzasında Kaçak yapılaşmanın önlemesi hususunda bölge muhtarlarını ziyaret etti...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli, Yuvacık Baraj Havzasında Kaçak yapılaşmanın önlemesi hususunda bölge muhtarlarını ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Yuvacık Baraj havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirmek amacıyla bölgedeki mahalle muhtarları ile görüşüldü. Kaçak yapılaşmaya karşı kararlılıkla mücadelesini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önceden planlanmış program doğrultusunda muhtarları yerlerinde ziyaret ederek bu konudaki hassasiyetini anlattı ve muhtarların sorunları dinledi. Muhtarlarla yapılan görüşmede, havza koruma alanlarının sınırlarını ve bu alanların kullanım koşullarını anlatan görevliler, muhtarlara Yuvacık Barajı koruma havzasıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerden verdi. Yuvacık Barajı havzasında yapı ruhsatı olmadan bina yapanlara Türk Ceza Kanunu’nun 184/1 maddesi uyarınca 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.


Milliyet


Geri Dön