29 / 07 / 2024

İşveç Kraliyet Sarayı mülteci

İşveç Kraliyet Sarayı mülteci

İsveç Kralı Carl Gustaf "yaratıcı önerilere" açık olduğunu belirterek, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mültecilerin konaklanması için kullanılabileceğini açıkladı.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9 Ekim'de!

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Mersin Büyükşehir'e ait geyrimenkuller için kira ödeme kolaylığı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Arch+Dsgn Summit 2019 kapılarını yarın açıyor!

"Mimarı ve Tasarımda Gelecek" temalı Arch+ Dsgn Summit, mimarlık ve tasarım profesyonellerinin katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yarın ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. 

Arch+Dsgn Summit 5-6 Nisan'da gerçekleşecek!

“Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda üçüncüsü düzenlenecek Arch+Dsgn Summit, mimarlık ve tasarım profesyonellerinin katılımıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mimarlık ve tasarımın geleceği 5-6 Nisan’da konuşulacak!

Mimari ve tasarım zirvesi Arch+Dsgn Summit, bu sene “Mimari ve Tasarımda Gelecek” temasıyla 5-6 Nisan 2019 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Saray Reklam Organizasyon Matbaa Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saray Reklam Organizasyon Matbaa Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Güler tarafından kuruldu. 

Meghan Markle ve Prens Harry saraydan taşınacak!

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin en yeni üyesi Meghan Markle ve Prens Harry ünlü Kensington Sarayı'ndan taşınıp Windsor'da Kraliçe Elizabeth'in hediye ettiği Frogmore Kır Evi'ne taşınacak.

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

Dijital Şehircilik Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda geçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi devam ediyor.  Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'nin özel oturumunda sektör hakkında önemli başlıklar çıktı.

İşveç Kraliyet Sarayı mülteci Haberi

İşveç Kraliyet Sarayı mülteci

Kral Gustaf daha önce Kraliyet Sarayı'nın mültecilerin kullanımına açılmasına ilişkin sivil inisiyatif çağrılarını reddediyordu. 


Kral'ın kullanma yetkisi altında bulunan taşınmazlar devlet kurumu olan "Milli Emlak" tarafından yönetiliyor. "Milli Emlak" kurumu da Kraliyet'ten gelen inisiyatifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 


ÇOK İYİ BİR DÜŞÜNCE

Kurumun Taşınmazlar Direktörü Johan Zetterberg, "Kullanılmayan taşınmazların değerlendirilmesi çok güzel bir düşünce" dedi. 


İsveç hükümeti gelen mültecilerin acil barınma ihtiyacı için kurumlara çağrı yapmıştı. Kraliyet Enformasyon Şefi Margareta Thorgren "Kraliyet Ailesi göçmen krizi konusundaki gelişmeleri kaygıyla izlemekte, kurumsal yardım kuruluşlarını herkesin yaptığı gibi çeşitli yollarla desteklemektedir" dedi. 


Margaretta Thorgren Milli Emlak'tan kullanılmayan taşınmazlarla ilgili bir talep gelmesi durumunda Kraliyet Ailesi'nin konuyu değerlendireceğini belirtti.


MUJICA DA TEKLİF ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica da geçen yıl görevde olduğu dönemde...