13 / 05 / 2024

İsveçin Başkenti

İsveçin Başkenti

İsveç'in başkenti Stockholm, Kent alanının yüzde 30'unu su, yüzde 30’unu da yeşil alanlar ve parklar oluşturuyor. 2010 yılında “Avrupa’nın En Yeşil Başkenti” unvanını aldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

TOKİ'nin 411 ucuz konutu için başvurular sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 3 projesinde yer alan 411 ucuz konut için başvurular bugün itibariyle sona eriyor. Projelerden 7 bin TL peşinatla konut sahibi olmak mümkün.

Senegal'i Türk müteahhitleri inşa ediyor!

Türk firmaları tarafından inşa edilen havalimanı, kongre merkezi, spor kompleksi, otel ve fuar merkezleri ile Senegal'in başkenti Dakar, Afrika kıtasında yıldızı oldu.

Hazineye ait tarım arazileri için başvurular 4 gün sonra bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait tarım arazileri için başvuru tarihinin 19 Kasım'da sona ereceğini açıkladı. Kurum, araziler için 90 bin başvurunun olduğunu ifade etti.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri için başvurular başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik için bu yıl 16. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başladı.

Mistral GYO sermaye artırımı için başvuru yaptı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artırımı için başvurusu hakkında açıklama yaptı..

Katılım Varlık Kiralama'dan kira sertifikası ihracı için başvuru!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için başvuru yaptı..

Türkiye'den İsrail'in yeni konut inşasına tepki!

İsrail'in Filistinlilerin özel mülkü olan arazide yeni konut inşasına onay vermesine tepki gösterildi. Dışişleri Bakanlığı "İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin’in başkenti Doğu Kudüs’ün güneyinde Yahudi yerleşimciler için büyük bölümü Filistinlilerin özel mülkü olan arazide 3 bin yeni konut inş

TF Varlık Kirama kira sertifikası ihracı için başvuru yapacak!

TF Varlık Kirama, 350 milyon dolar ile 450 milyon dolar arası tutarda, 5 yıl veya üzeri vadede yurt dışında satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve bu ihraç tavanına ilişkin olarak gerekli izinlerin alınması için başvuru yapacak...

TOKİ Van Gürpınar için başvurular başladı!

Van’ın Gürpınar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan Van Gürpınar TOKİ Konutları için başvurular başladı. 

İsveçin Başkenti Haberi

İsveçin Başkenti

Euro 2012’nin en centilmen takımı İsveç’in şerefine bu yaz sezonunda turistik tanıtım yazılarına Stockholm’den başlıyoruz. Dünyanın en temiz, en güzel, en yeşil, en doğa dostu, en sakin, en rahat yaşanan kentinden. 


Bir Avrupa Futbol Şampiyonası daha geride kalırken arka arkaya bir Dünya iki de Avrupa şampiyonluğu olan İspanya kadar, İsveç’in centilmenliği de en çok konuşulan konular oldu. İsveç, Euro 2012’den elendikten sonra teknik direktör Erik Hamren, bu başarısızlıktan tamamen kendisinin sorumlu olduğunu açıklamıştı.


Futbolda alman galibiyetleri, kazanılan şampiyonlukları sadece kendi hanesine yazan, yenilgileri ve başarısızlıkları futbolculara ve kulüp yöneticilerine yükleyen teknik direktörlere alıştığımız bir dönemde Hamren’in dürüst, sorumluluk sahibi, kalender kişiliği herkese parmak ısırttı.


55 yaşındaki teknik direktör, İsveçli olmasına rağmen, 2008’de Danimarka’da, 2009’da da Norveç’te “Yılın Futbol Adamı” seçilmişti. Uluslararası şampiyonalarda çok fazla başarısı...