19 / 05 / 2024

işyeri deprem tatbikatı

işyeri deprem tatbikatı

Türkiye'de deprem zamanı binaların ne kadar dayanıksız olduğunu gördük. Binaların dayanıksız olduğu oranlarını biliyoruz ama ne kadar dayanıklı olduğunu bilmiyoruz. Evlerimiz dışında yaşamımızın çoğu zamanı işyerlerimizde geçiyor. Peki işyerlerimiz ne dur

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Burdur'da kentsel dönüşüm evlerinde deprem tatbikatı!

Burdur'da lise öğrencilerinin katılımıyla kentsel dönüşüm için yıkılan evlerde deprem tatbikatı yapıldı.

Kent Konut'ta yangın ve deprem tatbikatı!

Kent-Konut’ta yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Acil Durum Eylem Planı’nın test edildiği tatbikatta Acil Durum Ekiplerinin çalışma yeteneği geliştirilirken, çalışan personelin olası yangın ve deprem durumunda nasıl hareket etmesi gerektiği tatbik edildi

THBB deprem tatbikatı 28 Mayıs'ta düzenlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği, öncelikle deprem konusunda bir farkındalık ve sonrasında da müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla AKUT işbirliği ile üyeleri için bir deprem tatbikatı düzenleyecek.

Mikdat Kadıoğlu: Belediyeler bol bol deprem tatbikatı yapsın!

İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi, afet bilimci Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, beklenen büyük İstanbul depremi için belediyeleri uyardı. Kadıoğlu, “Bol bol deprem tatbikatı yapın. Tatbikatlar deprem anından paniği yarıya yarıya azaltır” dedi.

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

İşyeri eklentileri nelerdir?

İşyerlerinde kimi kısımlar "iş yeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? İş yeri eklentileri kapsamında giren alanlar ve

Karaman'da 324 adet işyeri yapım işi: 60 milyon liraya!

Karaman Merkez II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Karaman Hamidiye'de iş yeri yapım işi ihale edecek. İhale 21 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konut ve çatılı işyeri kiraları!

Konut ve çatılı işyeri kiraları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılmıyor...

işyeri deprem tatbikatı Haberi

işyeri deprem tatbikatı




Türkiye'de binaların ne kadarının depreme dayanıklı olduğuna dair bir araştırma yok, ama çoğunun ne kadar dayanıksız olduğunu daha önce yaşanmış depremlerde gördük.


Binaların deprem yönetmeliğine göre inşa eden, zemin özelliklerini dikkate alan, uygun malzeme kullanan, acil çıkış planları olan eşyalarını sabitleyen işyeri sayısı çok çok az.


Özellikle KOBİ'lerde durum çok vahim. Diğer taraftan organize sanayi bölgeleri de fay hatları üzerinde veya yakınında, sel rotaları üzerinde kurulmuş vaziyette.


Yüksek katlı plazalar da risk altında


Yüksek katlı ve farklı işyerlerinden oluşan plazalarda ofis donatılarının devrilme risklerinden acil çıkışlara kadar birçok konu büyük tehlike oluşturuyor. Bu yapılarda çoğu acil çıkış merpeni sigara içme alanı veya fazla eşyaların konulduğu depo alanı olarak kullanılıyor. Çalışanların konuya önem vermemesi, talepkar olmaması ise ayrıca bir sorun teşkil ediyor.


Yüksek katlı yapılarla...