08 / 05 / 2024

İşyeri edinme kredi faiz oranları 2015

İşyeri edinme kredi faiz oranları 2015

Kentsel dönüşümde faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri eklendi. İşte, işyeri edinme kredi faiz oranları!

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Yapıkredi resmen para dağıtıyor! Bakın sadece bunu yapana 3000 TL veriyor!

Bankalar arasındaki yeni müşteri edinme yarışı tüm hızıyla devam ederken, Yapıkredi Bankası müşterilerine 3000 Türk lirası hediye etme sözü veriyor.

Hatay Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde 183 adet iş yeri yaptırılacak!

Hatay Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği 183 adet iş yeri yaptıracak. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Kredi ve faizler için yeni karar

Konut ve iş yeri yapım kredilerinde üst limit ve faiz oranında değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeyle, güçlendirme ve konut yapım ve edinme kredilerinde faiz oranı 400 baz puandan 600 baz puana, iş yeri yapım ve edinme kredileri ise 300 baz puandan 450 baz puana yükseltildi. İşte detaylar...

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği ne kadar yükseldi?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Güçlendirme kredilerinde üst limit 50 bin TL’den 80 bin TL’ye, gerek konut gerekse de işyeri yapım ve edinme kredilerinde ise üst limit 125 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkartılmış oldu" dedi.

Kredi başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gerekenler!

Kredi başvurusu yapmadan önce aylık gelire göre bütçe planlamasının yapılması gerekir. Büyük yatırımlar için (ev,işyeri,arsa alımları gibi) alınacak kredilerde, daha dikkatli davranmak gerekir.

İşyeri kredisi kullanma şartları neler?

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

Konut yapım kredisi nedir?

Faiz desteği verilen güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, konut yapım kredisi nedir?

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?

İşyeri edinme kredi faiz oranları 2015 Haberi

İşyeri edinme kredi faiz oranları 2015

İşyeri edinme kredi faiz oranları!

Kentsel dönüşümde  faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. 


Kentsel dönüşüm kanununa göre; anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan yapıların maliklerine Bakanlıkça kredi veriliyor. Kentsel dönüşüm kredi desteği 2015 yılı içinde bağımsız bölüm başına 100 bin lira olarak sağlanıyor. 


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış diğer bankalara devredilmesi mümkün oluyor. 


İşyeri edinme kredi faiz oranları!

İşyeri edinme kredisinde faiz desteği oranı 300 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 7 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin lira olarak belirlendi.


Kentsel dönüşümde edinme kredisi...