02 / 05 / 2024

işyeri eklenti alanları

işyeri eklenti alanları

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler eklenti alanları olarak tanımlanıyor. Peki hangi alanlar eklenti kapsamına giriyor? İşte yanıtı...

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

TOKİ'den yeni indirim kampanyası! Az önce resmen açıklandı! TOKİ'den ev, iş yeri ve arsa alanlar hemen baksın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev, iş yeri ve arsa alan vatandaşlara yönelik yeni indirim kampanyası başlattı. İşte ayrıntılar...

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

TOKİ 4 bin iş yeri için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi 4 bin yeni iş yeri kurmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. TOKİ, 2018’de ilk olarak Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'da, sanayiye yeni üretim alanları oluşturacak.

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Konut alanında işyeri yapılabilir mi?

Konut alanı, İmar planlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan ve ayrıca Yeni İmar Yönetmeliği'nde belirtilen fonksiyonların da yer alabildiği alanlar oluyor. Peki, konut alanında işyeri yapılabilir mi?

Konut imarlı arsaya işyeri yapılır mı?

Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanlar olan konut imarlı arsaya işyeri yapılır mı? Konut imarlı arsada konut dışı hizmetler hangi şartlarda verilir?

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

işyeri eklenti alanları Haberi

işyeri eklenti alanları

Hangi alanlar eklenti kapsamına giriyor?

Doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler, ait olduğu bağımsız bölümün bütünleyici parçası sayılıp; eklenti kapsamına giren alanlar arasında sıralanıyor.


Eklenti alanları, bir bağımsız bölümün dışında bulunuyor. Buna karşın o bağımsız bölümün maliki, eklentilerin de tek başına maliki oluyor.


Eklenti alanları:

İşyeri eklenti alanları olsun; daire eklenti alanları olsun bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler "eklenti bölümleri" olarak ifade ediliyor.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında "Hangi alanlar eklenti kapsamına giriyor" sorusunun yanıtı şu şekilde sıralanıyor:


Bağımsız Bölümlerle Eklentiler ve Ortak Yerler Arasındaki Bağlantı

Madde 6 – 

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu,...