04 / 05 / 2024

İşyeri kira zam oranları Mart 2017

İşyeri kira zam oranları Mart 2017

Konut ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı Mart 2017...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

İş yeri kira artış oranı hesaplama örneği 2018!

İş yeri kira sözleşmesi Aralık ayında yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. İşte iş yeri kira artış oranı hesaplama örneği 2018...

İşyeri kira artış oranı Kasım 2018!

2018 Kasım'da işyeri kira sözleşmesi yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Kasım 2018 hesaplama örneği...

İşyeri kira artış oranı Eylül 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Eylül ayı içerisinde yenilenen kiracılara senelik zam yapılacak. İşte işyeri kira artış oranı Eylül 2018..

İşyeri kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte işyeri kira artış oranları ve hesaplama örnekleri Temmuz 2018..

İşyeri kira artış oranları Nisan 2018!

İşyeri kira sözleşmesi bu ay içinde yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranları Nisan 2018..

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kira zam oranları Mart 2018!

Kira zam oranları Mart 2018 bugün açıklandı. Peki, sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara ne kadar zam geldi?

İşyeri kira artış oranı Mart 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Mart 2018'de yenilenen kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Mart 2018..

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

İşyeri kira zam oranları Mart 2017 Haberi

İşyeri kira zam oranları Mart 2017

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor.Kiracılık hukuku gereğince işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar sözleşme serbestisi uygulanıyor. 2020'den sonra işyerleri için kira zammının ÜFE oranında yapılması zorunlu oluyor.


Bu süre zarfı içinde mal sahibi sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile zam yapıyor. Sözleşmede herhangi bir oranın yazmaması durumunda kiraya istenilen oranda zam yapılabiliyor.


ÜFE oranları:

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,26 arttı. 


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,26, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,29, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,36 ve on iki aylık ortalamalara göre %5,87 artış gösterdi.


*İşyerindeki kiracıya ÜFE'ye göre zam yapılacaksa kira artış oranı: yüzde 5,87


TÜFE oranları:

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,81...