04 / 05 / 2024

işyeri zorunlu deprem sigortası

işyeri zorunlu deprem sigortası

24 Mayıs Cumartesi günü Gökçeada açıklarında meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem akıllara bir kez daha bina güvenliğinin önemini gelirdi. Yenibiris.com'un gerçekleştirdiği anketten düşündürücü sonuçlar çıktı.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Elazığ'da deprem konutları ve iş yeri için kuralar çekildi!

Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası depremzedeler için inşa edilen 379 konut ve 99 iş yeri için kura çekimi gerçekleşti. 

Zorunlu deprem sigortasında doğru bilinen yanlışlar neler? 

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında deprem sigortasına olan talep arttı. Peki, zorunlu deprem sigortası neleri kapsıyor? Doğru bilinen yanlışlar neler işte detaylar...

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de konutların yüzde 55’i sigortalı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 1 ve 7 Mart deprem haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Atilla Benli, "Güvenli yarınlar için Zorunlu Deprem Sigortası yanında, eşya ve konut sigortası, iş yeri sigortası ve kaskonun da depreme karşı teminat sağladığını unutmayalım"dedi...

Zorunlu deprem sigortasında teminat tutarı yükseltildi!

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) her yıl yapı maliyetine bağlı olarak belirli bir teminat tutarı sunuyor. Yeni yapılan değişiklikle mesken teminat tutarı arttı...

işyeri zorunlu deprem sigortası Haberi

işyeri zorunlu deprem sigortası


Türkiye bir deprem ülkesi. 24 Mayıs Cumartesi günü Gökçeada açıklarında meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem akıllara bir kez daha bina güvenliğinin önemini gelirdi. Yenibiris.com'un ofislerin bina güvenliği ve çalışanların depreme hazırlıklı olup olmadığı üzerine gerçekleştirdiği anketten düşündürücü sonuçlar çıktı. 

Yenibiris.com'un çalışanlara yönelttiği deprem sorularına gelen yanıtlar şöyle: Çalışanların çoğu ofislerinin depreme dayanıksız olduğunu düşünüyor Yenibiris.com anketlerine katılan 3240 çalışanın yüzde 72'si "Çalıştığınız binanın depreme dayanıklı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna "hayır" cevabını verdi. 

Çalışanlar deprem anında ne yapacağını bilmiyor. Şirketlerin çok azı çalışanlarını bilgilendiriyor. "Çalıştığınız şirkette depremle ilgili bir eğitim verildi mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 85'i "verilmedi" yanıtını verdi. "Verilmesi planlanıyor" şıkkını seçenlerin oranı ise yüzde 1'de...