15 / 05 / 2024

italyadaki köprüler çöküyor mu

italyadaki köprüler çöküyor mu

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9 Ekim'de!

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 9-11 Ekim 2019 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek...

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü görücüye çıkıyor!

Türkiye’de ilgiyle beklenen 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı“ Mega Projeler Kahramanlarını Çağırıyor” mottosu ile yeniden ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Aktim 2 Kıraç görücüye çıkıyor! 

Aktim 2 Kıraç, Bilgiçler Yapı tarafından yapımı planlanan Kıraç metro istasyonuna 380 metre yürüme mesafesinde yükseliyor. Aktim 2 Kıraç, 14 Temmuz'da görücüye çıkıyor...

Tasarımıyla dikkat çeken köprüler!

Dünyadaki sıra dışı köprüler benzersiz özellikleri ve sıradışı görüntüleriyle dikkat çekiyor. Bazı köprüler dönüştürülebilir ve olağandışı biçimler alırken, bazıları da dekoru ile romantik duyguların ilham kaynağı oluyor. 

Mega projeler 3 Ekim'de görücüye çıkıyor!

Mega projeler İstanbul'da görücüye çıkıyor. 3. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 3 Ekim'de başlıyor. 

Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali ihaleye çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek otobüs terminali projesi ihaleye çıkıyor. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

40 milyarlık mega projeler Mayıs'ta vitrine çıkıyor!

3.Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüneli gibi mega projelerin gerçekleştiği Türkiye’de bu büyük projelere imza atan firmalar 2. kez Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda bir araya geliyor.

italyadaki köprüler çöküyor mu Haberi

italyadaki köprüler çöküyor mu

İtalya'da son senelerde 5 köprünün çökmesi ve bu olaylarda toplam 46 kişi hayatını kaybetmesi, ülkede köprü güvenliği ve denetimi tartışmalarını da gündeme getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mühendislik ve inşaat alanında özellikle de karayolu, tünel ve köprü inşası bakımından öncü ülkeler araısnda yer alan İtalya'da son 3 yılda, 4'ü kendiliğinden biri ise doğal afet sebebiyle 5 köprü çöktü.

Bu 5 olayın 2'sinde can kaybı yaşanmazken diğer üç olayda ise aralarında yabancıların da olduğu 46 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan son olaydan sonra  ülkede devlet ya da özel sektör tarafından kontrol edilemeyen binlerce viyadük, köprü ve çok sayıda tünel olduğunun ortaya çıkmasıyla bu yapıların güvenlik ve bakımları tartışmaya neden oldu.

İtalya Ulusal Çevre Jeolojisi Derneği Başkanı Antonello Fiore, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada,...