15 / 05 / 2024

italyan sefarethane binası

italyan sefarethane binası

1948 yılında Eski İtalyan Sefarethane binası Maliye Bakanlığı'ndan Tekel İdaresi'ne devredilmiş. Senelerden beri boş duran tarihi bina yaprak tütün deposu yapılması şartıyla Tekel İdaresi'ne devredilmiş.

1948 yılında İtalyan sefareti binası tütün deposu olacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

1945 yılında Maçka'daki sefaret binası Belediye'ye devredilecek!

1945 yılında mülkiyeti Eğitim Bakanlığı'nda olan Maçka'daki İtalyan sefarethane binası İstanbul Belediyesi'ne devredilecekmiş. Binanın Belediye'ye devredilmesiyle yapılacak restorasyon sonrasında bina, İstanbul Konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

1942 yılında İtalyan sefarethane binası ve arazisi satılacak!

1942 yılında Emlak ve Eytam Bankası, Maçka'da bulunan İtalyan sefarethane binasını ve 15 bin 342 metrekarelik arazisini satılığa çıkarmış. Kapalı zarf usulüyle satılacak gayrimenkule 1 milyon 199 bin lira değer biçilmiş.

1938 yılında İtalyan Sefarethanesi satın alınacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Maçka'daki İtalyan Sefarethane binasını sergi binası yapmak üzere satın alacakmış. İnşası tamamlanmamış bir vaziyette bulunan binanın kıymeti 150 bin lira olarak tahmin edilmiş.

1949 yılında İtalyan Sefarethane binası konservatuvar binası olacakmış!

1949 yılında Maçka'da bulunan tütün deposu olarak kullanılan eski İtalyan Sefarethane binası, İstanbul Belediyesi'ne arsasıyla birlikte parasız verilmesine karar verilmiş. Belediyeye devredilen tarihi bina konservatuvar binası olarak kullanılacakmış.

Eski İtalyan Sefarethanesi 1948 yılında tütün deposu olacakmış!

1948 yılında Eski İtalyan Sefarethane binası Maliye Bakanlığı'ndan Tekel İdaresi'ne devredilmiş. Senelerden beri boş duran tarihi bina yaprak tütün deposu yapılması şartıyla Tekel İdaresi'ne devredilmiş.

Erzurum Müftülüğü hizmet binasının temeli atıldı!

Bakan Akdağ ve Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Erzurum Müftülüğü hizmet binası ve çok amaçlı konferans salonunun temelini attı

Uzundere Müftülük Binası hizmete açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Uzundere Müftülüğü hizmet binasının açılış törenine

KOSGEB kat karşılığı başkanlık hizmet binası yaptıracak

KOSGEB, kat karşılığı başbakanlık hizmet binası yaptırmak için ihale açtı

 

Tekfen İnşaat SOCAR'ın yeni yönetim binasını yapacak

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR arasında, SOCAR'ın yeni yönetim binasının yapımına ilişkin sözleşme imzalandı

Özkaya İnşaat Ankara Gelir İdaresi hizmet binasını onaracak!

Ankara Gelir İdaresi hizmet binasının onarımı için açılan ihale toplam 12 milyon 948 bin lira bedelle sonuçlandı

İzmir'deki "Haremlik-Selamlık" binası restorase edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi "Haremlik-Selamlık" binasını 30 yıllığına kiralayarak, restorasyon hazırlıklarına başladı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ek binası yıkılacak!

Trabzon'da 2 milyon lira harcanarak yapılan Emniyet Müdürlüğü ek binası, çevredeki yapılardan daha yüksek ve imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılacak

italyan sefarethane binası Haberi

italyan sefarethane binası



  Eski İtalyan Sefarethanesi tütün deposu oluyor


Bina Maliye Bakanlığı'nın emri üzerinde muvakkat kaydıyla Tekel'e verildi.


   Senelerden beri boş ve kapalı duran Maçka'daki eski İtalyan Sefarethane binasının konservatuvar veya sergi binası veyahut Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılması düşünülürken bina gerekli tamiratı Tekel İdaresi tarafından yapılmak şartıyla muvakkat bir zaman için yaprak tütün deposu olarak kullanılmak üzere Tekel İdaresi'ne verilmiştir. 

   Bina, Maliye Bakanlığı'nın emri üzerine idare tarafından İstanbul Defterdarlığı'ndan alınmıştır.

   Tekel İdaresi binayı almak için 1947 tütün mahsulünün fazlalığını, buna muvazi olarak idare mübayaasının arttığı, alım merkezlerinde ve bilhassa İstanbul'da depo sıkıntısı çekildiğini sebep olarak göstermektedir. 

   Şimdi birkaç günden beri...