16 / 05 / 2024

İTO 1995 bazlı verileri

İTO 1995 bazlı verileri

İstanbul'da Mart'ta bir önceki aya göre perakende fiyatlarda yüzde 0,70, toptan fiyatlarda ise yüzde 0,81 artış oldu. Toptan fiyatlar ise aylık bazda; inşaat malzemelerinde yüzde 0,11 artış gösterdi.

İnşaat malzemeleri endeksi Eylül'de yüzde 2,99 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre inşaat malzemeleri endeksi Eylül'de yüzde 2,99 arttı...

Konut harcamaları Nisan'da yüzde 1,95 azaldı! 

İTO'nun 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Nisan 2020 verileri açıklandı. Verilere göre, konut harcamaları Nisan'da yüzde 1,95 azalış kaydedildi...

Konut harcamaları Mayıs'ta yüzde 0,19 azaldı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs ayı verileri açıklandı. Rapora göre; konut harcamaları yüzde 0,19 düşüş kaydetti.

Zeki Toçoğlu: Yatay mimari Sakarya'nın vazgeçilmezi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada yatay mimarinin Sakarya'nın vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

How to Buy Property in Turkey kitapçığı Evim Türkiye Fuarı'nda dağıtılacak!

How to Buy Property in Turkey? kitapçığı 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Evim Türkiye Fuarı’nda dağıtılacak...

Zeki Toçoğlu: Arifiye’ye değer katan yatırımlar yapıyoruz!

Arifiye’de gençlerle bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İlçemizin geleceğine yönelik yatırımlar gerçekleştirdik” dedi.

Ada ve mahalle bazlı planlara vize çıkıyor!

AK Parti’nin 10 maddeden oluşacak yerel seçim manifestosunda dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

Yaşar Toğuç Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Yaşar Toğuç Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Toğuç tarafından kuruldu. 

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatları duraksayacak!

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatlarının duraksayacağını bildiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Bir mahallede bakıyorsunuz 20 tane 5 katlı ev, bir tanesi 25 katlı yükseliyor. Kimin vicdanı sızlamıyor burada. Herkesin vicdanı sızlar." dedi...

Toğruloğulları İnşaat Malzemeleri Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toğruloğulları İnşaat Malzemeleri Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ramıl Rahımov tarafından kuruldu. 

How to Buy Property in Turkey kitapçığı Dubai Cityscape Fuarı'nda dağıtılacak!

How to Buy Property in Turkey kitapçığı ı 2-4 Ekim 2018 tarihleri arasınd Dubai Cityscape Global Fuarı'nda dağıtılacak...

Zeki Toçoğlu: Yatay mimaride Türkiye’ye örneğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Kurban Bayramı vesilesiyle bazı değerlendirmeler yaptı, Toçoğlu, "Yatay mimaride Türkiye’ye örneğiz" dedi.

İTO 1995 bazlı verileri Haberi

İTO 1995 bazlı verileri

İstanbul'da Mart ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,70, toptan fiyatlar ise yüzde 0,81 arttı. 


İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Ücretliler Geçinme İndeksi 2017 mart ayı itibarıyla yıllık ortalama yüzde 8,20, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 7,50 artış gösterdi. 


Perakende fiyatlar 2017 mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,00, toptan fiyatlar ise yüzde 13,03 arttı.


Mart 2017'de perakende fiyatlar bir önceki aya göre; giyim harcamalarında yüzde 4,78, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında 2,98, ev eşyası harcamalarında 1,02, gıda harcamalarında  0,49, konut harcamalarında 0,25, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında ise 0,08 artış gösterdi.


Aynı dönemde ulaştırma ve haberleşme harcamalarında 0,65 azalış gerçekleşirken, diğer harcamalar grubunda fiyat hareketi izlenmedi. 


Toptan fiyatlar ise aylık bazda; kimyevi...