06 / 05 / 2024

İTÜ Maçka kafeterya mı yapacak

İTÜ Maçka kafeterya mı yapacak

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

TOKİ Trabzon Maçka 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Maçka projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Maçka 2022 sosyal konut projesi...

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerindeki binaların satışı TBMM'de!

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerinde bulunan tarihi binaların satışı TBMM gündemine taşındı. Baş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Trabzon Maçka 2. Etap 2019 projesi 18 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Trabzon Maçka 2. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Trabzon Maçka 2. Etap 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Trabzon Maçka 2. Etap 2019 ödeme planı nasıl? İşte TOKİ Trabzon Maçka 2. Etap 2019 projesi 18 soruda tüm detaylarıyla...

Maçka Parkı'ndaki 199 ağaç söküldü!

Çalışmaları başlayan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli için Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü.

Maçka Forumu'ndan park açıklaması!

Maçka Forumu, İBB Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Karayolu Tünelleri Projesi kapsamında inşaat alanına dönecek Maçka Parkı için açıklama yaptı.

Maçka Demokrasi Parkı'na ilişkin 7 sorun mecliste!

Maçka Demokrasi Parkı'nın tünel projesi için kullanılmasına ve karayolu projelerinden etkilenen park, orman ve yeşil alanlara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Maçka Parkı’nda tünel projesini durdurma çağrısı!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, gündemden düşmeyen Maçka Parkı’nda incelemelerde bulundu. Kurul, İBB’ye projeyi durdurma çağrısı yaptı.

Maçka Parkı'nda imar değişikliği memnun etmedi!

Dolmabahçe- Levazım-Baltalimanı- Ayazağa Tünelleri Projesi'nin imar planı değişti. Tünel'in çıkışı Maçka Parkı'ndan olmayacak. Yeni plan için tünelin iç kısmında güzergah değişikliği yapıldığını ve tünelin çıkış kısmında bir değişiklik yapılmadığını iddia edildi.

Maçka Parkı çevresinde yapılan düzenlemeler mecliste!

Maçka Parkı çevresinde tünel inşaatı sebebiyle yapıldığı iddia olunan düzenlemeler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, yazılı soru önergesi hazırladı..

Maçka Parkı havadan görüntülendi!

İstanbul’da, altından tünel geçirilmesi planlanan Maçka Parkı havadan görüntülendi. 138 bin 971 metrekareli yeşil alana sahip parkın önemi fark edildi.

Maçka Parkı için toplanan imza İBB'ye verildi!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi kapsamında imara açılacak Maçka Parkı için toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

Maçka Parkı için yogalı protesto!

Beşiktaş’ta gerçekleşmesi planlanan ve Maçka Parkı’nı da etkileyecek tünel projesini protesto etmek isteyen çevreciler, tepkilerini parkta koşu, yoga gibi etkinlikler yaparak gösterdi.

İTÜ Maçka kafeterya mı yapacak Haberi

İTÜ Maçka kafeterya mı yapacak

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialara resmi sitesinden yanıt verdi.


"Maçka Yerleşkesinde Yeşil Kampüs Dokunuşu" adı ile üniversitenin internet sitesinde yayınlanan metinde, "İTÜ Yeşil Kampüs çalışmaları kapsamında Maçka Yabancı Diller Yüksekokulu'nun karşısında yer alan yeşil alanımız, sürdürülebilir bir yaklaşımla ele alınarak, ağaç köklerine baskı yapan ve ekolojik sürdürülebilirliğe darbe vuran geçirimsiz beton yüzeylerden kurtarılacak ve daha yeşil bir alan olarak üniversitemize ve çevreye kazandırılmak amacıyla projelendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.


Yapılacak proje ile mevcut ağaçlara, 12 adet ağacın yanı sıra 574 adet çalı ile 1500 adet yer örtücünün ekleneceği belirtildi. Yürüyüş yollarının yer alacağı...