27 / 04 / 2024

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.



1935 yılında Maçka traamvayının Maçka Kışlası önüne kadar uzaltılması için yapılan projenin hayata geçrilmesi talebinden bulunulmuş. Özellikle tramvay beklyenler için sığacak yer olacak bekleme yerlerinin ilk örneği ise Atikalipaşa gösterilmiş.

Söz konusu haber 1 Aralık 1935 yılında Akşam Gazetesi'nde ''Bekleme yerleri'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Bekleme yerleri
Atikpaşadaki yerin inşası da bitti

Maçka tramvayının Maçka kışlası önüne kadar uzatılması için yapılan projenin Nafia vekaletine gönderildiğini yazmıştık. Tramvay şirketi tramvay arabalarının manevra yapabilmeleri için burada bir daire vücuda getirmek istemiş ve bu meydan için istimlāk yapılmasına lüzum görmüştür.

Nafia ve belediye komiserlerinin hazırladıkları diğer bir proje ile bu meydana ihtiyaç görülmemiştir. Vekalet, komiserlerin bu projesini tercih etmiştir. İnşaat projesinin bugünlerde tasdik edilerek iade edilmesi bekleniyor. Proje gelir gelmez hemen hat uzatılacaktır.

Diğer taraftan şirket durak yerlerinde bekleme mahalleri yapmaya da devam ediyor. Bunlardan ilk yapılmakta olan Atikalipaşa durak yeri bitirilmiştir.
Bu civar halkı, tramvay beklerken sığınacak bir yer bulamıyorlardı. Şirketin halkın bu ihtiyacını nazarı dikkate alması memnuniyetle karşılanmıştır.

Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 yılında açılmış!

Geri Dön