27 / 04 / 2024

Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 yılında açılmış!

Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 yılında açılmış!

Hayadarpaşa Hastanesi için gerekli bütçe ayrılarak hastanenin açılışına karar verilmiş. Haydarpaşa Hastanesi 2 Aralık 1935 tarihinde açılmış.



Haydarpaşa Hastanesi ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış. Bütçeayarlanmış ve hastanenin baharın açılması planlanırken, 2 Aralık 1935 tarihinde açılmaısına karar verilmiş. 

Söz konusu haber 1 Aralık 1935 tarihinde ''Yeni hastane/ Hayadarpaşa Hastanesi yarın açılacak'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Yeni Hastane/ Haydarpaşa Hastanesi yarın açılacak

Sıhhiye vekaleti tarafından eski tıb fakültesi binasında açılacak olan yeni hastaneye ait malzemenin hazırlandığını ve hastanenin ilkbaharda açılacağını yazmıştık.

Haber aldığımıza göre 934 senesi bütçesine konan tahsisat bu işlerin bitirilmesine yetişemiyeceği için hastanenin ilkbaharda açıması kabil olamayacaktır. Vekâlet 935 bütçesine yeni tahsisat koyacaktır. Yeni sene bütçesi haziran başında tatbik edileceğine göre Haydarpaşa hastanesinin açılması da ancak gelecek yaz kabil olacaktı.

Haydarpaşa hastanesinin açılmasından sonra Üsküdardaki Zeynebkamil hastanesi bir doğum müessesesi olacağına göre yeni belediye bütçesi yapılırken Zeynebkâmil hastanesinin yeni vaziyeti de nazarı dikkate alınacaktır.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!

Geri Dön