06 / 05 / 2024

İTÜ Teknokent Chicago açılış

İTÜ Teknokent Chicago açılış

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis açtı. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan konu ile ilgili açıklama yaptı..

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları düştü! Buğday fiyatları ne kadar oldu? 

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları gerileme kaydetti. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? Buğday fiyatları ne kadar düştü? İşte ayrıntılar...

İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sarıyer ilçesi, İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanına ilişkin 20.01.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Teksan İngiltere'den sonra Amerika ofisini açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen 2020 yılını yüzde 9 büyüme ile tamamlayan Teksan, yeni halkası olan ABD ofisi Teksan USA LLC’yi Chicago’da açtı.  

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'deki teknokent sayısı mecliste konu oldu!

Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısı TBMM gündemine taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Chicago'daki gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü!

ABD'nin Chicago kentinde bir gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü. 6 kişi kazadan yara almadan kurtuldu...

Chicago'daki Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Lincoln Mall'un eski şaşalı günlerinden eser yok. Lincoln Mall'un son hali çok ürkütücü!

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

Erol Bilecik: Her mahalleye bir teknokent yapılmalı!

Index Grup Türkiye’nin en büyük bilişim distribütörü. Grubun kurucusu ve CEO’su Erol Bilecik Türkiye’nin bilişim sektöründe büyümek için hızlı hareket etmeye ihtiyacı olduğunu söylerken, “Neden her mahallede bir teknokent olmasın” diyor.

Ege Seramik, Spring 2016 koleksiyonunu müşterileri ile paylaştı!

Amerika’nın en büyük ve en önemli seramik karo ve doğal taş fuarı olan Coverings Fuarı, Nisan ayında Chicago’da gerçekleştirildi. 40'tan fazla ülkeden katılımcının olduğu fuarda dünyanın en yenilikçi seramik ve doğaltaş ürünleri tanıtıldı.

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.

Marmara Teknokent binasının temeli atıldı!

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi

AİBÜ kütüphane ve teknokent binalarının temeli atıldı!

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) kütüphane ve teknokent binalarının temel atma töreni gerçekleştirildi.

İTÜ Teknokent Chicago açılış Haberi

İTÜ Teknokent Chicago açılış

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis açtı. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan’ın açıklamasına göre İTÜ Chicago’daki ofisi ile Türk girişimcilere Amerika’daki ofisi üzerinden destek sağlayacak. Bugüne kadar seçilen 20 girişimci firmadan 8’ini Chicago’nun girişimcilik ve ‘melek yatırım’ konusundaki bilgi birikimiyle buluşturan İTÜ Arı Teknokent, Amerika’daki yatırımcılarla Türkiye’den girişimciler arasında köprü kuruyor. Dünyanın en başarılı teknoloji kuluçka merkezlerinden Chicago’da ofis açan İTÜ Arı Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurtdışına taşımak için sadece bu yıl 1,8 milyon lira harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek. Böylece Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmaları Amerika pazarının ve uluslararası yatırım almanın kapısını aralayacak.


Girişimciye destek olacak


İTÜ Arı Teknokent’in ofis açtığı Chicago 1871, 4 bin 700 metrekare üzerine kurulmuş...