04 / 05 / 2024

Marmara Teknokent binasının temeli atıldı!

Marmara Teknokent binasının temeli atıldı!

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi



TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni, TÜBİKAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Temel atma törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Dr. Orhan Çömlek, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda davetli katıldı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK TEKNOPARKI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak açılış konuşmasını TÜBİTAK Marmara Teknokent Dr. Orhan Çömlek yaptı. Orhan Çömlek, “2023 hedeflerine ulaşmada en önemli hedefler teknolkentler. Bu teknokent Türkiye’nin ilk teknoparkı olarak hizmetlerine devam etmekte. Ar-Ge binasının temellerini atacağız. Binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Orhan Çömlek’in ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin bir konuşma yaparak, “Burası bizim için çok özel bir yere sahip. 2 senedir buranın başkanlığını yönetmekteyim. Burada çalışan personele teşekkür ediyorum. Bu kadar fikrin bir araya gelmesinden sonra teknolojinin hayata geçmesi noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene 33 bin teknoloji teklifi alıyoruz. Bu temelini attığımız bina ile teknolojinin ticari hayatla buluşacaktır” diye konuştu.

 

KOCAELİ ÖNCÜ ROL

Törende son olarak ise Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaptı. Vali Güzeloğlu, “Ülkemiz için önemli bir günü yaşıyoruz. Bütün bu buluşmalar ülkenin bi büyük geleceğe doğru yürüyüşünü gösteriyor. Türkiye 2023 yılındaki hedefine doğru yürümekte. Bu yürüyüşte bilgi temelli bir ekonomi ve bilgiyi kullanan bir vizyon ile olacaktır. Ar-Ge harcamalarına önemli yatırımlar yapılıyor. Kocaeli bilimsel anlamda da yine öncü bir rolü üstlenmiştir. Gebze Teknik Üniversitesi, Bilişim Vadisi olarak bu rolü yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

2017 YILINDA BİTECEK

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte temel merkezin temel atılması için hazırlanan butona bastı. Temel atımının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu temeli atılan merkezi incelemelerde bulundu. İdare ve Kuluçka binası 28. 000 bin metre kare kapalı alana sahip olan binanın içerisinde 550 kişiln konferans salonu, 7 bin metre kare gezilebilir açık teras, 500metre kare 2 adet bahçe, çok amaçlı salon, kafeterya, sosyal alanlar ve 250 araç kapasiteli açık otopark yer alacak. İdare ve kuluçka binasının yapımı ise 2017 yılının başında tamamlanması planlanılıyor.


Bizim Kocaeli 



Bu haber Demokratik Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bilişim Vadisi’ne TÜBİTAK Marmara Teknokent Kuluçka ve idare temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi

 

Boran KAYALAR - Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’ne dün TÜBİTAK Marmara Teknokent İdare ve kuluçka binasının temel atma töreni yapıldı.Temel atma törenine Kocaeli Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, TÜBİTAK Başkanı Arif Engin, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, MARKA Genel Sekteri Mustafa Ayhan, Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek ve davetliler katıldı.

 

28 BİN METRE KARE KAPALI ALAN

40.000 metrekare kapalı alanı ile AR-GE firmalarına hizmet vermekte olan TÜBİTAK Marmara Teknokent bünyesinde 2015 yılı itibariyle yeni kentsel plan çalışmaları tamamlayıp ve bu doğrultuda girişimcilik AR-GE ekosistemine katacak yeni “İdare ve Kuluçka” bina inşaatına başladı. Gökmen İnşaatın yaptığı Kuluçka binası 28.000 metre kare kapalı alana sahip olacaktır. Binanın içerisinde 550 kişilik konferans salonu 7.000 metre kare gezilebilir açık teras alanı, 500 metre kare ölçülerinde iki adet iç bahçe çok amaçlı salon, kafeterya, sosyal alanlar ve 250 araç kapasiteli açık otopark yer almaktadır.

 

33 BİN TEKLİF ALIYORUZ

Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, “ Teknoparklar bilginin teknolojiye dönüşmesinde en büyük haklardan biri. 10 yıl önce birkaç yüz proje teklifi alırken bugün itibariyle 33 bin teklif alıyoruz. Teknopark daha güncel ve renkli hale geldi. Bu temel atma ile teknolojinin ticari hayatla buluşması daha da güçlü hale gelecek. Bu projeyi onur ve gururla destekliyorum” şeklinde konuştu.

 

GÜVEN VERMEKTEDİR

TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin’in ardından kürsüye gelen Vali Güzeloğlu ise ” Bu açılışlar Türkiye’nin geleceğe emin ve kararlı adımlarla yürüdüğünün resmi oluyor. 10 yıl sonra en gelişmiş ülke ve şehir olma yolunda ilerliyoruz. AR-Ge çalışmalarımız hedefimiz için yeterli değildir. Ama gelecek için güven vermektedir. Kocaeli bilimsel alanda yine öncü bir yol üstlenmiştir. Bu rolü üstlenmekte ev sahibi olan TÜBİTAK’ın çok önemli katkıları var" dedi. 



Bu haber Gebze Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni dün yapıldı. Programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK BAŞKANI Prof. Dr. A. Arif Ergin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Dr. Orhan Çömlek, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda davetli katıldı.  TÜBİTAK Marmara Teknokent Müdürü Dr. Orhan Çömlek konuşmasında, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin ise binanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, ülke için önemli bir günü yaşadıklarını ifade etti. İdare ve Kuluçka binası 28. 000 bin metre kare kapalı alana sahip.  Binanın içerisinde 550 kişilik konferans salonu, 7 bin metre kare gezilebilir açık teras, 500metre kare 2 adet bahçe, çok amaçlı salon, kafeterya, sosyal alanlar ve 250 araç kapasiteli açık otopark yer alıyor. Daha önce programa katılacağı söylenen Bakan Işık ise programa katılmadı. 


Geri Dön