18 / 05 / 2024

Teknokent Marmara bina inşaatı

Teknokent Marmara bina inşaatı

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi

Beklenen Marmara depreminde 320 milyar dolarlık bir hasar olacak! Milyonlara bina tamamlama sigortası önerisi!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, olası Marmara depreminin Türkiye'ye maliyetinin 320 milyar dolar seviyesinde olabileceğine dikkat çekerek, bina tamamlama sigortalarını işaret etti. İşte o açıklama...

Beklenen büyük İstanbul depremi fazla uzakta değil! Naci Görür yine uyardı: 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir!

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili uyarılarını yineledi. Görür, 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti ve "İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var. 10 bin bina yıkılsa, 400 bin insan ölebilir" dedi. 

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Büyükçekmece'de depremden hasar gören 8 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de geçen yıl eylül ayında merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 8 bina ve 100 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleşti.

Bina güçlendirme maliyeti yıkıp yapmaktan çok daha düşük!

Sadece mega kent İstanbul’da 1999 Marmara Depremi’nden önce inşa edilen 790 bin bina bulunurken, olası bir deprem sonucu 141 bin binada orta ve üstü hasar bekleniyor.

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Tüm Marmara’yı etkileyen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Coğrafi yapısı depremin yüksek tehdit oluşturduğu ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de, yıkılması muhtemel çok sayıda bina depremden 2 ay önce ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılmıştı.

Teknokent Marmara bina inşaatı Haberi

Teknokent Marmara bina inşaatı

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni, TÜBİKAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Temel atma törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Dr. Orhan Çömlek, Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE’NİN İLK TEKNOPARKI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak açılış konuşmasını TÜBİTAK Marmara Teknokent Dr. Orhan Çömlek yaptı. Orhan Çömlek, “2023 hedeflerine ulaşmada en önemli hedefler teknolkentler. Bu teknokent Türkiye’nin ilk teknoparkı olarak hizmetlerine devam etmekte. Ar-Ge binasının temellerini atacağız. Binanın yapımında emeği geçen herkese...