17 / 05 / 2024

İZBETON santralleri

İZBETON santralleri

İZBETON, şantiyelerinde kullandığı elektriğin yüzde 50’sini kuracağı rüzgar türbini ile kendi üretecek. 3 milyon 950 bin TL’ye mal olacak rüzgar türbini 5,5 yılda kendini amorti edecek.

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi açıldı!

Öz Seyithan Madencilik Beton Santralleri İnş. Taah .İnş. A.Ş Çekmeköy Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erol Işık tarafından açıldı.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

6 ilde acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu 6 ilde yer alan bazı taşınmazları kamulaştırma kararı aldı. Enerji santralleri nedeniyle kamulaştırılacak taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilecek.

Başarır İnşaat 3 ilde enerji santralleri yapacak!

Başarır İnşaat 35 milyon dolarlık yatırım bedeliyle 3 enerji santrali inşa edecek. 22 yıldır gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren firma yeni girişimlerle gündeme geliyor.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi kuruldu!

Cpı Enerji Santralleri Servis Limited Şirketi bugün Şişli’de 775 bin 525 TL bedel ile kuruldu.

HES'ler de Türkiye Varlık Fonu'na devrediliyor!

Gözde kamu şirketlerinin ardından, Elektrik Üretim AŞ'ye ait toplamda 1.000 MW'lık hidroelektrik santralleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Üysi Hüseyin Vatansever: Bina çatıları GES'e uygun inşa edilmeli!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üysi Hüseyin Vatansever, Güneş Enerjisi Santralleri’nde (GES) birkaç yasa değişikliği ile lisanssız üretimin önünün açılabileceğini söyledi.

İZBETON santralleri Haberi

İZBETON santralleri


Çevre yatırımlarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kullanımında da yatırım yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON, şantiyelerinde kendi ürettiği elektriği kullanacak. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun çıkardığı Lisansız Yenilenebilir Enerji yönetmeliğinin ardından proje hazırlayan İZBETON, kuracağı 1 megawatt gücündeki rüzgar türbiniyle şantiyelerinde kullandığı elektriğin yüzde 50’sini karşılayacak. 


Yıllık 700 bin lira kar edecek

Rüzgar türbininin en verimli kullanılacağı yer için alan çalışmasına başlayan İZBETON,  rüzgar ölçümleri yapıldıktan sonra sistemin hayata geçmesi için start verecek. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen projeyle yenilebilir ve sürdürülebilir enerji üretimi konusunda önemli bir adım atılmış alacak. 3 milyon 950 bin liraya mal olacak rüzgar türbiniyle İZBETON’un yıllık 1 milyon 440 bin TL’ye ulaşan elektrik tüketiminden 700 bin TL kar edeceği ve projenin yatırım...