02 / 05 / 2024

izlanda da yanardağ patlaması olacak mı

izlanda da yanardağ patlaması olacak mı

İzlanda ' da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan İzlanda Meteoroloji Bürosu, havayolu şirketlerine " kırmızı alarm " uyarısında bulundu...

Konut fiyatları en çok İzlanda'da arttı!

İngiltereli gayrimenkul firması Knight Frank'in 55 ülkeyi kapsayan Küresel Konut Fiyatları Endeksi sonuçları açıklandı. Verilere göre, konut fiyatları Türkiye'de geriledi. Ülke, 5. sırada yerini aldı.

Canopyby Hilton otel İzlanda'da açılacak!

Canopyby Hilton ve IcelandairHotels, Canopy’nin İzlanda’nın başkenti Reykjavik’teki ilk oteline ilişkin planlarını açıkladı. Lansmanı Ekim 2014’te yapılan markanın portföyündeki ilk otelin Canopy Reykjavik | City Centre olması bekleniyor.

Manisa'da yanardağlar turizme kazandırılacak!

MANİSA'NIN Kula ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, küçüklü büyüklü 80'den fazla sönmüş volkana ev sahipliği yapan jeoparkın turizm potansiyelini artırmak istediklerini söyledi.

Meksika'daki Popocatepetl yanardağı faaliyete geçti!

Meksika'daki Popocatepetl yanardağının volkanik kül püskürtmeye başlaması nedeniyle bölgede bazı uçak seferleri iptal edildi. Meksika Afet Önleme Merkezi, yanardağda gece sık sık patlamalar yaşandığını duyurdu.

Endonezya'da Sinabung Yanardağında patlama!

Endonezya'da üç haftadır faaliyette olan Sinabung Yanardağı dün de büyük bir patlamayla korku yarattı. Yanardağdan püsküren küller 5 kilometre kadar yükselip 30 kilometre mesafedeki yerleşim birimlerine yağdı...

Japonya’da yaşanacak yanardağ patlaması ülkeyi yerle bir edebilir!

Kobe Üniversitesi tarafından yapılan volkanik hareket araştırmaları sonunda, Kyushu Adası’ nda yaşanması muhtemel yanardağ patlamasının yaklaşık 127 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olacağı ortaya çıktı...

Sinabung yanardağından lav akmaya başladı!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung yanardağında yeni patlamalar meydana geldi. Üç haftadır kül püskürten yanardağ lav akıtmaya başladı. Bölgede yaşayan köylüler büyük korku içinde olduklarını aktarıyor.

Sinabung Yanardağı'nda patlama!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sinabung Yanardağı'nda patlama meydana geldi!

Endonezya'da faaliyete geçen Sinabung Yanardağı’nda son iki haftanın en büyük patlaması meydana geldi. Yanardağ çevresindeki kurtarma ekipleri alarma geçti.Yanardağın püskürttüğü küller ise çevreyi olumsuz etkiliyor.

Sinabung Yanardağı çevresindeki köylerde tahliye!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köyler, askeri ekipler tarafından tahliye edilmeye başlandı. Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan yanardağ çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor.

Endonezya’da Sinabung alarmı!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köylerde de yetkililer tahliye hazırlıklarına başladı.. Endonezya ordusundan 700 komando, herhangi bir patlamaya karşı 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Endonezya’da yanardağ alarmı devam ediyor!

Endonezya’da yanardağ alarmı devam ediyor. Endonezya'da bulunan Sinabung tekrar faaliyete geçerken, pazar gününde itibaren meydana gelen patlamalardan sonra yanardağdan çıkan kül kütlesi, 3 bin kilometre yüksekliğe kadar ulaşıyor.

Japonya'da yanardağ faciası: 36 kişi öldü!

Japonya'nın orta kesiminde yer alan Ontake Yanardağı'nın iki gün önce faaliyete geçmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya çıktı. Yanardağın aniden faaliyete geçmesi nedeniyle ölü sayısının yüksek olduğu belirtiliyor

izlanda da yanardağ patlaması olacak mı Haberi

izlanda da yanardağ patlaması olacak mı

Ülkede yanardağ patlaması riskine karşı, havayolu şirketlerine ''kırmızı alarm" uyarısı yapıldı


İzlanda'da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan yetkililer, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.


İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda'nın en büyük buzulunun altında yer alan tabakalı yanardağ Bardarbunga'da muhtemel bir patlama yaşanması ve beraberinde kül püskürtmesi riskine karşı havacılık alarmı seviyesini, ülkedeki en ciddi seviye olan kırmızıya yükseltti. 


Bürodan yapılan açıklamada, araştırmacıların bugün bölge üzerinde uçuş yaptığı ve sismik aktiviteleri gözlemlediği kaydedildi.


İzlandalı yetkililer söz konusu yanardağın civardındaki hava sahasının kapatıldığını, ancak tüm havaalanlarının şimdilik açık tutulmaya devam edileceğini bildirdi.


İzlanda'da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve kül püskürten Eyjafjallajökull Yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük bir darbe vurmuştu. 


Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi,...