05 / 05 / 2024

İzmir Agorası kazıları

İzmir Agorası kazıları

Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi. Önümüzdeki 5 yıl içinde Agora'nın tamamının önemli ölçüde gün ışığına çıkarılacağı öngörülüyor.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

TOKİ Ödemiş Zeytinlik İzmir kura sonuçları 2+1-3+1!

TOKİ Ödemiş Zeytinlik İzmir kura sonuçları 2+1-3+1 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 175 bin TL'den başlıyor.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

İzmir Karabağlar'a yüksek yoğunluklu yeni imar planı!

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Karabağlar kentsel dönüşüm projesinde inşaat sürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ile Ege Üniversitesi'nde incelemeler yaptı. 

İzmir Torbalı Ayrancılar kura sonuçları 23.07.2018!

İzmir Torbalı Ayrancılar Projesi 29 adet konut satışı, 5819 Sayılı Kanun ile Konut Alma hakkı bekleyenler için yapılacak. 23 Temmuz'da konut belirleme kurası çekilecek..

TOKİ İzmir kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ İzmir kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.

Megapol İzmir projesi ile Karabağlar'a otel ve AVM geliyor!

Megapol İzmir projesi, Megapol Group imzası ile İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde hayata geçirilecek. Proje 450 odalı otel ve 195 dükkanın yer aldığı AVM'den meydana gelecek..

İzmir Agorası kazıları Haberi

İzmir Agorası kazıları


Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi. Önümüzdeki 5 yıl içinde Agora'nın tamamının önemli ölçüde gün ışığına çıkarılacağı öngörülüyor.


Antik Roma hamamı

Bugüne kadar Agora meydanını çevreleyen Batı Portiko (Romalıların soğuk ve sıcak iklim koşullarına karşı sığındıkları yarı açık yapılar) ile kuzeyini çevreleyen Bazilika (Kentin adli işlerinin yürütüldüğü, depo, borsa ve diğer ticari mekanların bulunduğu bina) yapısının yanı sıra "Mozaikli Yapı" diye tanımlanan büyük bir salonu kent tarihine kazandıran kazı ekibi, şimdi de Bouleuterion adı verilen "Kent Meclisi" yapısını gün ışığına çıkarıyor. Şu ana kadar meclis yapısının podyumu, kürsü bölümü ile iki basamaklı oturma yerlerinin koruma ve onarım çalışmaları yapıldı. Romalıların kentin idari kararlarını aldığı ve resmi işlemlerin yürütüldüğü MS 2....