19 / 05 / 2024

izmir Almanya Başkonsolosluk binası ihale

izmir Almanya Başkonsolosluk binası ihale

Satışa çıkarılan Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için teklif süresi 31 Ocak'ta sona erecek. 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina ihale yoluyla satılacak.

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Konut fiyatları dünyada Almanya’dan sonra en çok İzmir’de artıyor. Yetkililer bu durumunda iklimden yaşam maliyetlerine, trafikten güvenliğe kadar pek çok kriterin etkili olduğunu söylüyor.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıktı!

Satışa çıkarılan Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için teklif süresi 31 Ocak'ta sona erecek. 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina ihale yoluyla satılacak.

Almanya'nın İzmir'deki eski konsolosluk binası satılıyor!

Almanya Federal Cumhuriyeti, İzmir ilinin Alsancak ilçesinde bulunan eski konsolosluk binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 3,2 milyon Euro olarak belirlendi.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıkıyor!

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.

1997 yılında Ataköy Marina'ya karşılık Almanya'da banka teklifi!

1997 yılında Oyakbank ile Vakıfbank arasında bir takas görüşmesi yaşanmış. Oyakbank, Ataköy Marina Tesisleri'ne karşılık ''Almanya'da banka kurma'' girişimi içinde olan Vakıfbank'a, Almanya'da sahibi olduğu Oyak-Anker Bank'ı vermeyi önermiş.

Almanya'da iflaslardan inşaat sektörü de etkileniyor!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıklamasına göre, Almanya'da bu yılın şubat ayında bin 879 işletme iflas ederken, geçen yılın şubat ayına kıyasla iflas eden şirket sayısı yüzde 8,2 azaldı.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Karşıyaka-İnciraltı köprüsü İzmir için şart!

Karşıyaka-İnciraltı köprüsünün izmir için şart olduğunu vurgulayan AKP İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, 'Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir'in iki yakasına sandık kuracağız. "dedi.

TÜRGEV İngiltere ve Almanya'da eğitim kurumu açacak!

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, geçen yıl ABD’de TÜRGEV Foundation’ı kurduklarını hatırlatarak, İngiltere ve Almanya’da da eğitim kurumları açmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

Cemil Şeboy: İzmir'de dönüşüm biran önce başlamalı!

AK Parti izmir 1. Bölge milletvekili adayı mimar Cemil Şeboy: "Kentsel dönüşümün biran önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir'de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65'i yok olacak." dedi.

Kuveyt Türk, Almanya'da 10 şube açacak!

Kuveyt Türk, Almanya'nın ilk katılım bankası olmaya hazırlanıyor. Kemal Ozan, Almanya ofisinin 1 Temmuz'da faaliyete başlayacağını açıkladı.

İzmir ekonomisi sadece inşaatla büyümez!

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece inşaat ve turizmle sağlıkı bir ekonomik büyüme yakalanamayacağını, İzmir'de fuarları özellikle desteklediklerini söyledi.

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

izmir Almanya Başkonsolosluk binası ihale Haberi

izmir Almanya Başkonsolosluk binası ihale

Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, konsolosluk binasının 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina ihale yoluyla satılacak. 


Birinci Kordon'daki bina için asgari teklif bedeli 3,2 milyon Euro olacak. Satın alma teklifi "kapalı zarf usulü" ile 31 Ocak tarihine kadar Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğuna yapılabilecek. Zarf açılışları teklif verenlerin katılımı olmadan gerçekleştirilecek, işlemler ve tekliflerin sonucu hakkında tutanak hazırlanacak. 


"Eski şehir şatosu" olarak da adlandırılan binanın 1890'lı yıllarda yapılan A kısmı ile 1925 yılında inşa edilen B kısmının toplam arsa ölçüsü 562, binanın kullanım alanı ise bin 200 metrekare. Binayı satın almak amacıyla görmek isteyenlerin elektronik posta yoluyla randevu alması gerekiyor. 


Tarihi taş yapı, 14 Temmuz 1925'ten 2007 yılına kadar başkonsolosluk binası olarak hizmet vermiş, başkonsolosluk 21 Mayıs 2007'de Balçova ilçesine...