08 / 05 / 2024

izmir alsancak stadının üstü kapatılacak mı

izmir alsancak stadının üstü kapatılacak mı

Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz." dedi.

İzmir Alsancak Stadı 30 Ekim'de açılıyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, İzmir Alsancak Stadı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamada stadın açılış tarihi olarak 30 Ekim işaret edildi.

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Karşıyaka Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

Alsancak Stadı'nda tribünler tamamlandı!

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, devam ediyor. 

İzmir Alsancak Stadı'nın inşası devam ediyor!

1959 yılında kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi, şimdilerin Süper Lig’inde ilk maça ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı, adeta yeniden doğacak. 

İzmir Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül'de temeli atılan İzmir Alsancak Stadı toplu ulaşım ağının kesişme noktasında yer alıyor. İzmir Alsancak Stadı'nda şu sıralar ruhsat sorunu yaşanıyor.

İzmir Alsancak Stadı projesinin son hali ortaya çıktı!

İzmir'de yenilenmesi için temeli 9 Eylül 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Alsancak Stadı projesinin son hali ortaya çıktı.

İzmir'de 3 stadın temelleri bugün atılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirliler’in hayalini kurduğu 3 yeni modern stadın temelini bugün aynı anda atacak

İzmir'de 3 yeni stadın temeli 9 Eylül'de atılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de kentte yapımına hazırlanan 3 stadın temelini atacak.

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı.

izmir alsancak stadının üstü kapatılacak mı Haberi

izmir alsancak stadının üstü kapatılacak mı


İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statları için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Eğer her şey yolunda giderse, 2018-19 sezonunda 3 yeni stat hizmete girmiş olacak" müjdesini verdi. Karşıyaka Stadı'nın Danıştay'dan çıkacak kararı beklediğini, Göztepe Stadı'nın ihalesinin 2017 Nisan'da yapılmasının planladığını dile getiren Erten, Alsancak projesi hakkında bilgi verdi. Alsancak'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağını belirten Erten şöyle konuştu: "Ankara'daki toplantıda yeni stadın tamamen kapatılmasını istedik.

Ayrıca stadın önüne tek katlı dükkanlar yapılacak. Biz bunun, hem rüzgar perdesi olması, hem de Alsancak Stadı Müzesi gibi birimlerinden oluşturulması için 3 katlı olmasını talep ettik. İki tribünlü 15 bin kişilik, UEFA standartlarında bir stat olacak.

Kale arkası tribünü alan yetersizliğinden yapılamayacak."


İhalesi Ocak'ta yapılacak


Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin...