19 / 05 / 2024

İzmir alt geçidi ihalesinde son durum

İzmir alt geçidi ihalesinde son durum

Çankaya'dan Büyükşehir'e transfer olan Buğra Gökçe'nin ihale sistemini değiştirmesi İzmirli firmaları vurdu. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda karayolu taşıt alt geçidi ihalesini Çankayalı firmalar kazandı.

Korkuteli-Antalya karayolu surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak!

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir 17.2 milyon lirayı zimmetine geçirdi!

Sayıştay İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşıt alt geçit yapımının iki ayrı iş gibi ihale edilmesiyle ilgili 17 milyon 283 bin lira zimmet çıkardı. Paranın ödenmesi için ihalede imzası bulunan çalışanlara paylaştırıldı.

Beylikdüzü D - 100 Alt Geçit Projesi imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Beyzade Caddesi ve Esenyurt İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı D - 100 Alt Geçit Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kütahya'da alt geçidi inşaatının geç bitirilmesi gündemde!

Kütahya kent merkezinde yapılan bir alt geçidin geç bitirilmesi nedeniyle ortaya çıkan zarara ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yozgat Şebek Geçidi inşaatı TBMM gündeminde!

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Şebek Geçidi inşaatının ne zaman başlayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sedef, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Afyonkarahisar'a meydan ve alt geçit projesi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı devam eden kent meydanı ve 3'üncü alt geçidin yapımında sona yaklaşıldı. Projelerin yakın zamanda tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. 

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

İzmir'e tramvaylı meydan geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi'nin inşaatında sona gelindi. 1.500 fore kazıkla aşılarak tamamlanan alt geçidin hafta sonu açılması planlanıyor. 

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Sivas Belediyesi alt geçit projelerine devam ediyor!

Sivas Belediyesi şehir içi trafiği rahatlatmak için alt geçit çalışmalarına devam ediyor.

İzmir alt geçidi ihalesinde son durum Haberi

İzmir alt geçidi ihalesinde son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı düzenleme projesi kapsamında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, karayolu taşıt alt geçidi yapmak için geçtiğimiz yıl ihaleye çıktı. İhale yöntemi olarak da bu tip ihalelerde uygulanan 'açık ihale' yönteminin yerine uzmanlık ve ileri teknoloji gerektiren işler için uygulanan 'belirli istekliler arasında' yöntemi benimsendi. İhale için hazırlanan şartnamede de firmalardan ön yeterlilikte 25 tam puan alabilmeleri için 240 milyon liralık iş bitirme belgesi istendi. Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Çankaya Belediyesi'nden transfer ettiği Buğra Gökçe'nin Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmesi ile başlayan sistem değişikliği, İzmirli inşaat firmalarının da devre dışı kalmasına neden oldu. O süreçte Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Necip Nasır, Egeli Sabah'a yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır uyguladığı 'açık ihale' yönetiminden vazgeçerek 'belirli istekliler arasında' ihale...