05 / 05 / 2024

İzmir Anıt Evleri restore edilecek mi

İzmir Anıt Evleri restore edilecek mi

İzmir'de her biri 150 ile 200 yıllık Osmanlı dönemine ait evler ilgi bekliyor. İçinde hala yaşamın sürdüğü evler de bulunurken, terk edilenler ise kaçınılmaz sonu bekliyor.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

TOKİ Denizli Karahayıt Evleri son başvuru 2016!

80 adet dairenin açık satışa sunulduğu TOKİ Denizli Karahayıt Evleri projesinde başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Nevşehir 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı Pazartesi açılacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için Şehitlik Parkı'nda, '15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği' yapıldı.

TOKİ Denizli Karahayıt Evleri fiyatları!

TOKİ Denizli Karahayıt Evleri fiyatları 91 bin 331 TL'den başlıyor. Projede 120 aya kadar vade sağlanıyor.

Denizli Karahayıt Evleri TOKİ 2016 başvuruları!

258 adet konuttan meydana gelen TOKİ Denizli Karahayıt projesindeki 80 adet daire mevcut hali ile açık satışa çıktı. İşte, Denizli Karahayıt Evleri 2016 başvuruları..

TOKİ Karahayıt Evleri başvuruları 2016!

Denizli Karahayıt'ta TOKİ tarafından hayata geçirilen 258 adet konuttan 80 konut kurasız olarak açık satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Karahayıt Evleri başvuruları 2016...

TOKİ Karahayıt Evleri başvuru!

TOKİ Karahayıt Evleri başvuru işlemleri 1 Eylül'de başlayacak. Projede ödemelere göre 120 aya kadar vade sağlanıyor.

TOKİ Karahayıt Evleri başvuruları!

258 konutluk TOKİ Denizli Karahayıt projesindeki 80 adet konut kurasız olarak açık satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Karahayıt Evleri başvuruları...

Rize Atatürk Anıtı yenileniyor!

Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz, yeniden başlayan Rize Atatürk Anıtı ile ilgili tartışmalara dair yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtının yerinde kalması gerektiğini söyledi.

Nevşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatı başladı!

Darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın inşasına başlandı.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

İzmir Anıt Evleri restore edilecek mi Haberi

İzmir Anıt Evleri restore edilecek mi


İzmir'de her biri 150 ile 200 yıllık Osmanlı dönemine ait evler ilgi bekliyor. İçinde hala yaşamın sürdüğü evler de bulunurken, terkedilenler ise kaçınılmaz sonu bekliyor. Kentin eski semtlerinde içinde, düğünlerin, ölümlerin, acı tatlı olayların yaşandığı, o eski evlerin sayıları giderek azalıyor. Hem mülk sahipleri hem de İzmirliler her biri en az asırlık bu evlere Kültür Bakanlığı, yerel yönetimler, sivil toplum kuruşlarının sahip çıkmasını istiyor. Evlerin tarihi ve mimari değerleri olan kültür hazineleri olduğunu belirten İzmirliler, içinde yaşam olan ancak restorasyon imkanı olmayan mülk sahiplerinin de desteklenmesini öneriyor.



Yeni...