11 / 05 / 2024

izmir arıtma suyuna yeni faz

izmir arıtma suyuna yeni faz

.Çiğli'deki atıksu arıtma tesisinin kapasitesini günde 216 bin metreküp artıracak 4. faz sayesinde, yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık su arıtılabilmesi mümkün olacak. Projenin değeri ise 88.4 milyon TL..

Aksaray'ın yeni arıtma tesisi için imzalar atıldı!

Aksaray’ı içme suyuna kavuşturacak olan 25 milyon TL'lik yeni içme suyu arıtma tesisi için imzalar atıldı. İmza töreninden sonra taraflar birbirlerine hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

Manisa Saruhanlı'ya içmesuyu arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Saruhanlı Dilek mahallesinde inşa edeceği içme suyu arıtma tesisiyle mahalleyi daha kaliteli içme suyuna kavuşturacak.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Sakarkaya ve Sarıçalı'ya İçme Suyu Arıtma Tesisi!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Akhisar'a bağlı Sakarkaya ve Sarıçalı mahallelerinde içme suyu arıtma tesisi kuruyor. Montaj çalışmaları başlayan tesisin hizmete girmesiyle vatandaşlar daha kaliteli içme suyuna kavuşacak.

izmir arıtma suyuna yeni faz Haberi

izmir arıtma suyuna yeni faz

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Büyük Körfez Projesi" kapsamında "yüzülebilir körfez" hedefine ulaşmak için çevre yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Giderek sığlaşan İzmir Körfezi'ni eski günlerine döndürmek amacıyla TCDD işbirliği ile rehabilitasyon projesini hayata geçirmek için ÇED onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracak yatırıma başladı. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz İnşaatı ihalesi sonuçlandırılarak kazanan firma ile sözleşme imzanladı ve yer teslimi yapıldı. 


88 milyon 447 bin liraya mal olacak tesisin inşaatı 600 günde tamamlanacak. 

Yapım maliyetinin bir kısmı İZSU'nun Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu IFC'den aldığı krediden karşılanacak. 


Kapasite % 36 artacak İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında 2000'de hizmete giren Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nde halen işletmedeki 3 faz arıtma ünitelerine...