30 / 04 / 2024

izmir arıtma tesisleri

izmir arıtma tesisleri

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz kaynaklı kirlilik sorununu çözümü için de yoğun mesai harcamaya devam ediyor.

Bayındır Hasköy Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "temiz ve yaşanabilir bir çevreö için 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Bayındır Hasköy Atık Su Arıtma Tesisinin temeli 30 Ocak Cumartesi günü törenle atılacak.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

İzmir'de arıtması bulunmayan ilçelere arıtma tesisleri inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 yıl sonrasının atık su ve çamuru için şimdiden kolları sıvadı. 30 ilçeyi kapsayan “Çamur Yönetimi Master Planı”nda, gelecekte İzmir’de kurulacak çamur bertaraf ve dönüşüm tesislerinin yeri ve nitelikleri belirlenecek.

İzmir'de dokuz ilçeye daha arıtma tesisi geliyor!

Büyükşehir Belediyesi geçen ay, Çiğli'de arıtma çamurlarını çürüterek boğaza dönüştüren ve kurutulan çamurları da ekonomiye kazandıran dev çamur çürütme ve de kurutma tesisini hizmete aldı.

İzmir'de 22.7 milyon liralık arıtma yatırımları yaza açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin gözde turistik yerleşimlerinden Özdere ve Gümüldür ile Seferihisar’a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallerini atıksu arıtma tesisine kavuşturmak için başlattığı 22.7 milyon liralık arıtma yatırımlarını tamamladı.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

Konya Akşehir ve Zengen'deki arıtma tesisleri tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ederken Ereğli’ye bağlı Zengen Mahallesinde ise Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımını tamamladı.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Manisa Selendi’ye içme suyu arıtma tesisleri geliyor!

İçme suyu arıtma tesisleri ile vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini daha da artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’de yapılacak tesisler için düğmeye bastı.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

izmir arıtma tesisleri Haberi

izmir arıtma tesisleri


Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz kaynaklı kirlilik sorununu çözümü için de yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Gediz Nehri’nin memba kısmında yer alan Menemen ve Kemalpaşa’ya 2010 yılında birer arıtma tesisi kurarak hizmete alan ve sadece bu iki tesisle Gediz Nehri’ne bir günde verilen yaklaşık 10 ton evsel atık kirlilik yükünü ortadan kaldıran İZSU, havzadaki toplam 7 adet arıtmasıyla nehri yılda 220 milyon metreküp evsel atıktan kurtarıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen su havzaları koruma eylem planı çerçevesinde, Gediz Havzası için İZSU Genel Müdürlüğü’nün üzerine düşen görevleri eksiksiz yaptığını hatırlatan yetkililer, “Avrupa standartlarında arıtma tesisi sayısı ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek çevre yatırımlarına imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası’nda 7 adet atık su...