05 / 05 / 2024

İzmir arsa rayiç sorgulama

İzmir arsa rayiç sorgulama

Arsa rayiç bedeli nedir?, Arsa rayiç bedel hesaplama nasıl olur?, İstanbul Ankara ve İzmir'de arsa rayiç bedelleri nedir? Arsa rayiç değeri nedir? İşte arsa rayiç bedelleri hakkında tüm soruların cevapları...

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

''İlk Evim'' ve ''İlk Evim Arsa'' kura çekimleri kapsamında, 4 bin 900 müstakil arsa kurası İzmir'in Torbalı, Aliağa, Dikili, Karaburun, Karaburun, Bayındır, Bergama, Beydağ, Menemen, Ödemiş, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk ve Tire ilçelerinde çekilecek. İşte, TOKİ İzmir arsa kura sonuçları isim listesi

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek!

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

Batıçim Batı Anadolu Çimento Aliağa'da arsa aldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., liman işletmesinin karasal alanda geri hizmet sahası olarak değerlendirilmesi amacıyla İzmir Aliağa'da 64 dönümlük arsa alındığını KAP'a bildirdi.

İzmir Menderes'te 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Menderes Satış Memurluğu tarafından, İzmir İli, Menderes İlçesi'nde bulunan arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 284 bin 660 TL olarak belirlendi.

Yalova'da arsa fiyatları arttı!

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapımına devam edilen ve gelecek yıl mart ayının sonuna doğru açılması planlanan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü sayesinde Yalova'da arsa fiyatlarında 2-3 kat artışlar kaydedildi.

İzmit Körfez Köprüsü Yalova'da arsa fiyatlarını artırdı!

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapımına devam edilen ve gelecek yıl mart ayının sonuna doğru açılması planlanan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü sayesinde Yalova'da arsa fiyatlarında 2-3 kat artışlar kaydedildi.

İzmir'de inşaat sektörüne en büyük engel yeni arsa üretilmemesi!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydetti.

İzmir Gaziemir'de 4.9 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir 1.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından İzmir İli, Gaziemir İlçesi'nde bulunan arsa 4 milyon 950 bin 550 TL bedelle 15 Eylül günü açık artırma suretiyle ihale edilecek.

Balçova arsa mağdurları ayrıcalık tepkisi gösterdi!

İzmir'in Balçova ilçesinde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurları, kentin çeşitli bölgelerinde, ortaklık payıyla verilen inşaat değerleri arasında farklılıklar olduğunu, kendilerinin bundan yararlanamadıkları

İzmir Karabağlar'da 2.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir İli, Karabağlar İlçesi'nde bulunan 2 arsa İzmir 1.Satış Memurluğu tarafından 24 Ağustos 2015 günü saat 09:30 ile 10:10 arasında açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir süreçlerinde alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı rayiç bedelin altında olursa ne olur?

İzmir Buca'da 3.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir İli Buca İlçesi'nde yer alan 3 arsa İzmir 2. Satış Memurluğu tarafından 24 Temmuz 2015 günü saat 10:40 ile 11:35 arasında açık arttırma ile satılacak.

İzmir arsa rayiç sorgulama Haberi

İzmir arsa rayiç sorgulama

Arsa rayiç bedelleri nasıl hesaplanır?


Rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki satış bedeli demektir. Emlak vergisine esas değerler ise genellikle piyasa rayiçlerinin çok altında kalır.


Rayiç kelimesi, kelime anlamı olarak bir malın satış değeri demektir. Bu tanımı açacak olursak; rayiç, bir mülkün piyasa koşullarındaki alım-satım değeridir.


Kanunen “Rayiç bedel: Bu Kanun hükümlerine göre satılacak taşınmazların 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre tespit ve takdir edilen bedeldir.”



Rayiç neye göre değişir?


Rayiç bedeli, ülkenin ekonomik durumuna, piyasadaki arz talep dengelerine, mülkün bulunduğu konuma, mülkün eski-yeni oluşuna, sosyal statüsüne vb. kriterlere bağlıdır.



Arsa Rayiç Değeri Nasıl Belirlenir?


Emlak vergisine esas olan değerler, belediye...