15 / 05 / 2024

İzmir asansör faciası

İzmir asansör faciası

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka ilçesindeki inşaatta dış cephe asansörünün düşmesi sonucu 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor.

İzmir'deki asansör faciasında 4 işçi yaralandı!

İstanbul Mecidiyeköy'deki asansör kazasının ardından ikinci kaza haberi İzmir Karşıyaka'dan geldi. Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın dış cephesinde çalışan 4 işçi, bulundukları asansörün 5. kattan düşmesi sonucu yaralandı.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

10. Asansör Fuarı İzmir'de kapılarını açtı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 10. Asansör Fuarı İzmir'de 10 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek sektörün dev buluşmasında son teknoloji ürünler vizyonda olacak.

İzmir'deki Tarihi Asansör'ün zemini yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Karataş’taki Tarihi Asansör, üst bölümdeki zemin yenileme çalışması nedeniyle 3 gün boyunca hizmet veremeyecek. Çalışmalar Koruma Kurulu’ndan alınan izinle gerçekleştirilecek.

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir Metrosu’nu kullanan bedensel engelli vatandaşlar, sık sık arızalanan asansörlerden şikayetçi. Engelliler, “Asansör arızaları nedeniyle pek çok istasyona giremiyoruz. Bazen de girdiğimiz istasyonda mahsur kalıyoruz” dedi

İzmir'deki Tarihi Asansör müze oluyor!

İzmir'in Saat Kulesi'nden sonra en bilinen yapılarından olan ve halen kullanılan Tarihi Asansör'ün kentin çok kültürlü yapısına dikkat çeken bir müze olarak hizmet vermesi önerildi.

Fi Yapı asansör kazasına bakımsız cıvata sebep oldu!

Makine Mühendisleri Odası'nın İstanbul Esenyurt'ta 3 inşaat işçisinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili incelemesinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre mühürlü binadaki asansörün bağlantı cıvataları bakımsız kaldı. Fren sistemi çalışmayan asansör düştü.

Esenyurt'ta düşen asansörün bakımı yapılmış mıydı?

İstanbul’daki asansör faciasında 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Yasin Bakır’ın ağabeyi Adem Bakır, ‘Asansörün bakımı yoktu. Uyarmıştım. Asansör daha önce de birkaç kez düştü’ diye konuştu.

Torun Center asansör kazasında tazminatlar ödendi!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, geçen yıl yaşanan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerinin maddi anlamda mağdur olmalarını önlediklerini söyledi.

Torun Center'daki asansör faciasında hiç tutuklu kalmadı!

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatının 32’nci katından yere çakılan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin davada 5.5 ay sonra tutuklu sanık kalmadı.

Torunlar asansör kazası davası sürüyor!

Torunlar Center'da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına dair hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Şantiye alanında ise inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İzmir'de bakım yapılan asansör işçinin üzerine düştü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir çocuk işçi, bakımını yaptığı asansörün altında kalarak yaralandı. . Kafa tasında kırık tespit edilen Ç.B, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi...

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç' in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı...

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

İzmir asansör faciası Haberi

İzmir asansör faciası

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka ilçesindeki inşaatta dış cephe asansörünün düşmesi sonucu 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Toprak, ilk aşamada aldığı bilgiye göre, haziran ayında bakımı yapılıp yıl sonuna kadar geçerli belgesinin alınan asansörün, .eylül ayı ortalarında elektrik arızası ihtimali nedeniyle tekrar kontrol edilmesi sonucu, problem bulunan mekanik sistemindeki dişlinin değiştirildiğini belirtti. Olayın gerçekleşmesinin ardından ivedilikle adli soruşturmanın başladığını dile getiren Toprak, şunları söyledi: "Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Diğer taraftan da idari açıdan bir değerlendirme ve denetime tabi tutulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerini buraya çağırdık ve şu anda onlar da incelemelerine devam ediyor. Asansörün kontrolünde, bakımında, kullanımında, sözleşmesinde bir eksilik var mı ve hangi...