29 / 04 / 2024

İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor!

İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka ilçesindeki inşaatta dış cephe asansörünün düşmesi sonucu 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. İzmir asansör kazasında soruşturma devam ediyor.



İzmir Valisi Mustafa Toprak, Karşıyaka ilçesindeki inşaatta dış cephe asansörünün düşmesi sonucu 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili, adli soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Toprak, ilk aşamada aldığı bilgiye göre, haziran ayında bakımı yapılıp yıl sonuna kadar geçerli belgesinin alınan asansörün, .eylül ayı ortalarında elektrik arızası ihtimali nedeniyle tekrar kontrol edilmesi sonucu, problem bulunan mekanik sistemindeki dişlinin değiştirildiğini belirtti. Olayın gerçekleşmesinin ardından ivedilikle adli soruşturmanın başladığını dile getiren Toprak, şunları söyledi: "Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor. Diğer taraftan da idari açıdan bir değerlendirme ve denetime tabi tutulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerini buraya çağırdık ve şu anda onlar da incelemelerine devam ediyor. Asansörün kontrolünde, bakımında, kullanımında, sözleşmesinde bir eksilik var mı ve hangi nedenlerden dolayı düştü, bu konuda ceza kanunu karşısında durum nedir, adli ve idari açında yürütülen soruşturmalar sonrasında belli olacak." 


OLAY 

Örnekköy semtindeki inşaatta dün dış cepheye kurulu asansör düşmüş, asansörün üzerinde binanın camlarını takan işçiler yaralan, yaralılardan Anıl Canikli ve Fırat Keser  İzmir  Üniversitesi Medical Park Hastanesi'ne, Erkan Gönül ve Sefer Güven'i ise Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 


Yeni Akit


Geri Dön