07 / 05 / 2024

İzmir Atatürk Lisesi

İzmir Atatürk Lisesi

Kuruluşu cumhuriyet öncesine dayanan İzmir Atatürk Lisesi, 127 yıllık tarihinde iki başbakan, iki genelkurmay başkanı ile çok sayıda bakan, sporcu, bilim adamı ve sanatçının yetişmesine katkı sağladı.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Çiğli Atatürk OSB'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli Çiğli İlçesi'nde Atatürk OSB içerisinde yer alan fabrika 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 14 Şubat 2018 olarak belirlendi.

İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı'ndan sonra Atatürk Stadı tartışması gündeme geldi. Peki, İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

İzmir Atatürk Spor Kompleksi'nin yerinde yeni kompleks inşa edilecek!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir Atatürk Spor Kompeksi'nin yerinde yeni bir kompleks için harekete geçeceklerini bildirdi.

Battalgazi Atatürk Kız Anadolu Lisesi 300 günde bitirilecek!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi içerisinde kalan ve Selçuklu Mahallesi’nde temeli atılan Atatürk Kız Anadolu Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

İzmir Atatürk OSB Destek Alanı AVM'nin halk toplantısı 1 Eylül'de!

Odak İnşaat Mühendislik tarafından, İzmir Çiğli'ye Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Hizmet ve Destek Alanı Alışveriş Merkezi projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Bornova Atatürk Spor Kompleksi açıldı!

Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin resmi açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat süresiyle kısıtlı arazi tahsisi yapılması şartıyla, Menderes ve Örnekköy'de iki stat ve spor kompleksi yapma sözünü yineledi.

İzmir Atatürk Stadı'nın çevresindeki inşaatlar tehlike yaratıyor!

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Alsancak Stadı'nın yenilemeye alınmasından sonra, Buca dışındaki tüm İzmir takımlarının ortaklaşa kullanmak zorunda kaldığı Atatürk Stadı, çevresindeki inşaatlar nedeniyle şantiye gibi.

İzmir Atatürk Stadı, GSİM tarafından yenileniyor!

İzmir'de 1971 yılındaki Akdeniz Oyunları için inşa edilen Atatürk Stadı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce (GSİM) tarihinin en kapsamlı yenilemesinden geçiriliyor.

Bitlis Tatvan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi hizmete giriyor!

Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, yapımına geçen yıl başlanan ve şuan bitim aşamasına gelen Tatvan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi binasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tatvan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi bitme aşamasına geldi!

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, yapımına geçen yıl başlanan ve şuan bitim aşamasına gelen Tatvan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi binasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İzmir Atatürk Stadı'nda çalışmalar tamamlandı!

Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, İzmir Atatürk Stadı'ndaki çalışmaların tamamlandığını Alsancak Stadı'nın tribünlerinin yıkımının bitmek üzere olduğunu açıkladı.

İzmir Atatürk Lisesi Haberi

İzmir Atatürk Lisesi

İzmir Atatürk Lisesi, 1880'li yılların sonunda, bugünkü İzmir Valiliği binasının bulunduğu bölgede 5 yıllık mekteb-i idadi (ilkokul) olarak kuruldu.


Tanzimatın açtığı yenileşme hareketlerinin eğitimdeki yansımalarına paralel kurulan okulun eğitim süresi, kuruluşundan bir kaç yıl sonra yedi yıla çıkarıldı. 


İzmir Mekteb-i İdadisi, İzmir Mekteb-i Sultanisi, İzmir Birinci Mekteb-i Sultanisi, İzmir Erkek Lisesi, İzmir Birinci Erkek Lisesi isimleriyle hizmet veren okul, 1942 yılında İzmir Atatürk Lisesi adını aldı.


Mustafa Kemal Atatürk'ün iki kez ziyaret ettiği okulda, Türkiye'nin önde gelen bazı isimleri eğitim aldı ya da öğretmenlik yaptı. 


İzmir doğumlu eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu, 1906 yılında İzmir Mekteb-i İdadisi'nden mezun oldu. Eski başbakanlardan Şemsettin Günaltay ise 1911'de atandığı okulda 3 yıl boyunca müdürlük görevini yürüttü.


Dört milli eğitim bakanı


İzmir Atatürk Lisesi, Türk milli eğitim tarihinde önemli okullardan...