03 / 05 / 2024

izmir bayraklı park

izmir bayraklı park

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu

Bayraklı'daki parklar yenileniyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni yeşil alanları kazandırırken, mevcut parkları elden geçiriyor. Bu yıl içerisinde 5 mahallede 13 bin 500 metrekarelik park alanı yenilendi.

İzmir Bayraklı'da 67 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İzmir 5. İcra Dairesi, İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Salhane Mahallesi, 2391 ada 40 parselde yer alan gayrimenkulü 66 milyon 980 bin 625 TL'ye satıyor...

İzmir Bayraklı'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Bayraklı'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. İzmir'deki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.

İzmir Bayraklı Özgür Sitesi sakinlerinden 'hasar tespiti yeniden yapılsın' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği deprem ile ilgili yaralar sarılmaya başlanırken, binaları hasar gören ve binaları oturulamaz hale gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

İzmir Bayraklı'ya 3 bin konut!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem ardından yürütülen çalışmalar tamamlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Bayraklı'ya ilk etapta 3 bin konut inşa edilecek.

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar fay üstüne yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yeni konutlar inşa edeceği Bayraklı rezerv alanından fay hattı geçtiği belirlendi. 

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

İzmir Bayraklı'daki yeni konutlar Bornova Fay Zonu’nda inşa ediliyor!

JMO İzmir Şubesi, İzmir depremi sonrası yeni konutların yapılması planlanan Bayraklı rezerv alanında Bornova Fay Zonu’nun geçtiğini açıkladı. 

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

izmir bayraklı park Haberi

izmir bayraklı park


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'da yüksek gerilim hattının altına çocuklar için 37 bin 500 metrekarelik park yaptı. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Çocuk parkı için yer seçimi yapılırken alanın yüksek gerilim hatlarına uzak olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çocuklar etkilenme düzeyi en yüksek olan grupta yer alıyor" dedi.


Olumsuz etkisi var


Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde "Park İzmir" adıyla yapılan parkın çalışmaları hala sürerken üzerinden yüksek gerilim hattının geçmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Yüksek gerilim hattı kablolarının, özellikle çocuk parkının bulunduğu bölümde sarkarak 25-30 metreye kadar indiği de gözlendi.

Yüksek enerji taşıyan hatların olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden semt sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.


ÇOCUKLAR EN HASSAS KONU


Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Yüksek gerilim hatları yakınında yaşayanlarda sağlık...