23 / 07 / 2024

izmir belediyesi Kemeraltı Bet İllel Sinagogu

izmir belediyesi Kemeraltı Bet İllel Sinagogu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 17. yüzyılda yapıldığı bilinen ve yıkılmak üzere olan Bet İllel Sinagogu için "yeniden yapım" çalışmalarına başladı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'na taşındı!

30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle büyük hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı’nda bulunan tarihi binaya taşındı. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Marmaris Belediyesi'nden 11 milyon TL'ye satılık arsa!

Marmaris Belediyesi Kemeraltı Mahallesi'ndeki arsasını ihale usulü ile satıyor. İhale 20 Aralık'ta gerçekleşecek..

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

İzmir Kemeraltı Çarşısı yenilenecek mi?

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getirmek için bu güne kadar yüzlerce proje geliştirildi. Ancak yürümeyi engelleyen işporta tezgahları çarşının 'tarihi' kimliğine zarar verirken bunlara bir de altyapı eksikliği eklendi. Bu eksiklikler bölge esnafının tepkisine yol açtı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

izmir belediyesi Kemeraltı Bet İllel Sinagogu Haberi

izmir belediyesi Kemeraltı Bet İllel Sinagogu

17. yüzyılda yapıldığı bilinen ve yıkılmak üzere olan Bet İllel Sinagogu'nu kent yaşamına kazandırabilmek için "yeniden yapım" çalışmalarına başlandı. . İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onaylanan projeye göre, yıkılmaya yüz tutmuş Sinagog için öncelikle temizleme çalışmaları...