30 / 04 / 2024

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.




Konak Belediyesi yaklaşık 3 bin tescilli binanın bulunduğu Konak’ta bir tarihi yapı daha kurtarıyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan ve 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Alanyalı (Yemişçizade) Konağı, restore edilecek. Kent merkezinde kalan önemli tarihi yapılardan biri olan konak restorasyonun ardından sosyal-kültürel tesis olarak hizmete açılacak.


ESKİ GÖRKEMİNE KAVUŞACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alanyalı Konağı'nın restorasyon ihalesinin Eylül ayı ortalarında gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, tarihe tanıklık etmiş yapının hazırlanan proje kapsamında aslına uygun şekilde restore edileceğini dile getirdi. Sadece Alanyalı Konağı’nı değil Konak’ta pek çok yapının yeniden ayağa kaldırılması için çalıştıklarını belirten Pekdaş, ancak ilçede yaklaşık 3 bin tescilli yapının bulunduğunu bunların tamamını belediye bütçesiyle restore etmelerinin zor olduğunu belirtti.


Konak’ın Tan Mahallesi sınırları içinde yer alan Alanyalı Konağı neo-klasik mimarisiyle dikkat çekiyor. Dönemin seçkin mimarlık örneklerinden biri olan tarihi konağın çok özel tavan süslemeleri de bulunuyor. 


Konak Belediyesi


Geri Dön