15 / 05 / 2024

izmir belediyesi tasarım koridorları yarışması

izmir belediyesi tasarım koridorları yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Tasarım Koridorları” konulu ulusal bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışma, kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın yaratılmasını hedefliyor

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Bartın Belediyesi'ne kentsel tasarım ödülü!

Bartın Belediyesi Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde, Kentsel Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

Antalya Ali Çetinkaya Kentel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki kentsel tasarım projesi çalışmalarını tamamladı. 

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” düzenledi.

izmir belediyesi tasarım koridorları yarışması Haberi

izmir belediyesi tasarım koridorları yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, “Tasarım Koridorları” konulu ulusal bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışma, kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın yaratılmasını hedefliyor.


İzmir içinde tasarımlarını yapacakları yeri kendileri seçecek olan yarışmacılar, kentin çeşitli kamusal alanlarında tasarım ve sanat sergileri, performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındırabilecek, taşınabilir, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımlar oluşturacak. Katılan yarışmacıların oluşturacağı tasarımların, en az 3 ay kalabilecek ve kısa sürede kurulup kaldırılabilecek nitelikte olması gerekiyor. 


Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcıların, yarışma şartnamesinde belirtilen hesap numarasına 30 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekiyor. İzmir Akdeniz Akademisi'nin “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://www.izmeda.org internet sitesini ziyaret edebilir ya da 293 46 11'den yarışma...