20 / 07 / 2024

İzmir Birgi mimari dokusu

İzmir Birgi mimari dokusu

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

İzmir'in üç boyutlu mimari modeli sergilenecek!

Dünya Bankasına bağlı IFC’nin kıdemli yatırım uzmanı Marco Sorge, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Sorge, İzmir’in öneminin gün geçtikçe arttığını vurgulayarak, bölgenin üç boyutlu mimari modelinin sergileneceğini söyledi.

İzmir Evka 3 Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için açtığı mimari proje yarışmasını sonuçlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den mimari proje yarışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

İzmir'de gecekondulaşma deprem riskini artırıyor!

Posta Ege gazetesi köşe yazarı olan Saadet Mançe bugünkü yazısında İzmir'deki mimari yapıları ve yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

Çakırağa Konağı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

İzmir Çakırağa Konağı mimarisi ve hikayesiyle dikkat çekiyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de 250 yıl önce yapılan Çakırağa Konağı korunmuş mimari özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu romantik hikayesiyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir’deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması”nı sonuçlandırdı.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

Gaziemir Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nın sonuçlarını açıkladı. Yarışma sonuçları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İzmir Konak Belediyesi mimari proje yarışması düzenliyor!

İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması düzenleniyor. İzmir Konak Belediyesi’nce düzenlenen ‘Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması’ için son başvuru tarihi 28 Temmuz 2015.

İzmir Birgi mimari dokusu Haberi

İzmir Birgi mimari dokusu

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmir'in tarihi mahallesi Birgi yaklaşık 3 bin yıllık geçmişinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapıyor. Koruduğu mimari geleneğiyle ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi, milattan önce 750 yılından bu yana yerleşim yeri olarak kullanılıyor.


Birgi'de. Frig ve Lydia (Lidya) uygarlıkları, Pers ve Bergama krallıkları, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Aydınoğulları Beyliği ve Osmanlı döneminin izleri bulunuyor.

Aydınoğulları zamanında oluşan mimari dokusunu koruyan Birgi, 2012 yılında UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'ne alındı. Birgi, kalıcı listeye girme hedefiyle sahip olduğu değerleri yaşatmaya devam ediyor.


"Türk mimarisinin vitrini"

Birgi yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor. Korunmuş güzel mimari örneklere sahip olması dolayısıyla "Türk mimarisinin vitrini olarak" değerlendirilen Birgi'nin evleri, kendi coğrafyasının toprak ve ağaç türleri...