29 / 04 / 2024

izmir bisiklet kent projesi ne zaman başlayacak

izmir bisiklet kent projesi ne zaman başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Bisiklet Kenti İzmir" projesi için artık geri sayım başladı...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Trabzon Araklı'ya bisiklet yolu müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında kent genelinde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Zorluoğlu kente inşa edilecek bisiklet yolu için 10 Mart'ta ihale yapılacağını dile getirdi. 

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

Başkentte 'Bisiklet Yolu Projesi' için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde hayata geçirmeyi planladığı 9 etaptan oluşacak 53,6 kilometre uzunluğuna sahip "Bisiklet Yolu Projesi" için ilk kazma vuruldu.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

izmir bisiklet kent projesi ne zaman başlayacak Haberi

izmir bisiklet kent projesi ne zaman başlayacak


İzmirliler 40 kilometrelik sahil şeridinin ilk etabı olan İnciraltı-Alsancak kısmını18 Ocak'tan itibaren sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletlerle turlayabilecek. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Bisiklet Kenti İzmir" projesi için artık geri sayım başladı. 


İnciraltı-Alsancak Limanı arasını kapsayan ilk etabın açılışı 18 Ocak Cumartesi günü yapılacak. Toplam 15 istasyonu kapsayan güzergahtaki Üçkuyular İskelesi ve Pasaport istasyonları ise halen devam eden kıyı düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete girecek. İzmirliler, yaklaşık 1 ay sonra 29 istasyonun tamamını kapsayacak şekilde Mavişehir’e kadar bisikletle gidebilecek.


-311 bisiklet hazır


İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZULAŞ A.Ş. tarafından işletilecek sisteme kısaca BİSİM adı verildi. "Yollar artık BİSİM" sloganıyla hizmet verilecek sistem kapsamında 311 bisiklet, 29 bisiklet kiralama...