18 / 07 / 2024

izmir bisiklet kenti

izmir bisiklet kenti

Büyükşehir Belediyesi'riin bisikletseverlerin talep ve önerilerini dinlemek üzere Havagazı Fabrikası'nda çimler üzerinde düzenlediği açıkhava toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'i "bisiklet kenti" yapma hedeflerini açıkladı.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Dünyada bisiklet yolu en uzun ikinci kent Konya!

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı,yaptığı açıklamada Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci kenti olduğunu söyledi.

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

İzmir'in bisiklet yolu 135 kilometreye çıkıyor!

Kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu rakamı 135 kilometreye çıkarabilmek için harekete geçti. Büyükşehir, bir yandan da İzmir Bisiklet Master Planı için çalışıyor.

İzmir Dikili'de yaşlı bakım kenti projesi askıya alındı!

Dikili Belediyesi’nin ANKA Üniversitesi’ne tahsis ettiği arsa, tartışma çıkarınca, üniversiteye dönüşmesi planlanan “yaşlı bakım kenti” projesi askıya alındı. Bazı meclis üyelerinin "rant" iddiasıyla karşı çıkması nedeniyle başlamadan bitti.

İzmir tramvay projesi bisiklet yolu nedeniyle kesintiye uğradı!

Tramvay projesi inşaatı kapsamında Mavişehir’in Karşıyaka-Çiğli sınırı yakınlardaki OSB kavşağındaki bisiklet yolu inşaat nedeniyle kesintiye uğradı, daha öncede okaliptus ağaçlarının kesilmesi, çevre sakinleri tarafından tepkilere yol açmıştı.

İzmir dünyanın en hızlı büyüyen 2'nci kenti!

ABD'li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan 'Global Metro Monitor 2014' raporuna göre İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci kenti seçildi.

Aziz Kocaoğlu: İzmir Fuar kenti olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015’te fuarcılıkta yeni bir atağa geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in fuarcılıkta lokomotif alanları öne çıkararak 3-5 yılda kapasitesini beşe katlıyacağını söyledi.

İzmir 10 yılda dünya kenti olur!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, ada bazlı planlar yapılırsa İzmir'in 10 yılda dünya kenti statüsüne yükseleceğini söyledi.

izmir bisiklet kenti Haberi

izmir bisiklet kenti
Büyükşehir Belediyesi'riin bisikletseverlerin talep ve önerilerini dinlemek üzere Havagazı Fabrikası'nda çimler üzerinde düzenlediği açıkhava toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'i "bisiklet kenti" yapma hedeflerini açıkladı. Ulaşım amaçlı bisiklet yolları isteyen ve kaldırım işgali nedeniyle bisiklet yollarını kullanamayan bisikletseverlerin temmuz ayında Konak Pier önünde yaptığı eyleme katılarak destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, söz verdiği üzere bisikletçilerle bir araya gelerek yeni projelerini anlattı.
En büyük güç halk Havagazı Fabrikası'nda çimler üzerinde gerçekleşen buluşmada, kent içinde bisiklet kullanımını özendirebilmek amacıyla kısa sürede hayata geçirilecek projeler görüntüler eşliğinde tanıtıldı. Bisikletseverlerin büyük beğeni ile karşıladığı "Bisikletin Kenti İzmir" Projesi ile mevcut bisiklet yolları rehabilite edilerek standartları yükseltilecek. Bornova, Buca ve Urla'yı kent merkezine bağlamak için yeni bisiklet güzergahları oluşturulacak. Pasaport'ta yapılacak yeni...