04 / 07 / 2024

izmir bisiklet tasarımı

izmir bisiklet tasarımı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencileri turistler, pazarcılar, çöpçüler ve üniversite öğrencileri için farklı kullanımlara yönelik elektrikli bisikletler tasarladı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'e tramvay ve kıyı tasarım eleştirisi!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ve yönetim kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları ve Kıyı Tasarımı projelerini eleştirdi.

İzmir'deki kıyı tasarım çalışmaları ne durumda?

Kıyı tasarım çalışması yapılırken, denizle kent arasına demirden set çekildiğini ve projenin aylardır ilerlemediğini söyleyen Doğan, "Başkan Kocaoğlu ve bürokratları başarısızlıkta sınır tanımıyor"dedi

İzmir Gaziemir'deki kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 122 hektarla, üzerinde çalıştığı en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Gaziemir'deki Aktepe ve Emrez bölgeleri için düzenlediği 500 bin TL ödüllü "Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı sonuçlandırdı.

İzmir Gaziemir'de kentsel tasarım yarışması konuşulacak!

KOLOKYUM, Kentsel Dönüşüm dairesi Başkanlığı'nca yapılan Gaziemir Aktepe-Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı, Kentsel Tasarım ve mimari proje fikir yarışması projeleri 3 Ekim'de konuşulacak.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

İzmir kentsel tasarım yarışmasında 500 bin TL ödül verilecek!

İzmir’de 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleniyor. Projenin teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi.

İzmir Aktepe ve Emrez için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü 'Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması' düzenledi. Yarışmada proje teslim tarihi 26 Mayıs 2015 saat 17.00 olarak belirlendi

İzmir'de 500 bin TL ödüllü Kentsel Tasarım yarışması!

Gaziemir’deki 122 hektarlık alan için 500 bin TL ödüllü “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması” düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde yeni bir virajı daha almaya hazırlanıyor...

İzmir Tarih Projesi Tasarım Atölyesi açıldı!

Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksının yeniden kente kazandırmak ve tarihi dokuyu koruyup canlandırarak çekim merkezi haline getirmek amacıyla başlattığı “İzmir Tarih Projesi” kapsamında restorasyonu tamamlanan Tasarım Atölyesi törenle açıldı.

İzmir, Tasarım Başkenti Cape Town ile işbirliği protokolü imzaladı!

Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından “2014 Dünya Tasarım Başkenti” olarak seçilen Güney Afrika’nın başkenti olan 3.5 milyon nüfusa sahip Cape Town, İzmir ile işbirliği protokolü imzaladı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı çelik yapı tasarım ödülü aldı!

TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilerek 2014 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali, "Ulusal Çelik Yapı Tasarım Ödülü"ne layık görüldü.

izmir bisiklet tasarımı Haberi

izmir bisiklet tasarımı


İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Shizuoka Sanat ve Kültür Üniversitesi (SUAC) Endüstriyel Tasarım bölümleri öğrencileri turistler, pazarcılar, çöpçüler ve üniversite öğrencileri için farklı kullanımlara yönelik elektrikli bisikletler tasarladı. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın verdiği destekle Japonya'ya giden İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, gelecek dönemler için Suzuki'den staj teklifi aldı.


SUAC Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Yasuko Takayama, Moriyoshi Hattori, Ikuro Mine ile İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Irkdaş Doğu'nun yürüttüğü"Elektrikli Bisiklet Tasarım Atölyesi" başlıklı çalışmaya, bölüm öğrencileri Arman Altınyay, Egemen Yenikale, Havva Topçu ve İEÜ Görsel İletişim Bölümü Öğrencisi İlke Karademir katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Derya Irkdaş Doğu, Suziki ve Yamaha firmalarının dahil olduğu çalışmada, öğrencilerin dört grup halinde farklı kullanıcılara yönelik tasarımlar geliştirdiğini söyledi. Öğrencilerin,...