04 / 05 / 2024

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi

Kıyı tasarımında sıra Bostanlı Deresi’ne geldi “İzmirdeniz Projesi” kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Uşak Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri 2. (İzmir) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası, Uşak il merkezinde bulunan Dokuzsele deresi üzerinde inşa edilen "Uşak Merkez Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma inşaatı" işinde sona yaklaşıldı.

Antalya Demre'deki Sakar Deresi’ne dev tünel açılıyor!

Geçtiğimiz günlerde DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar başladı.

Arsuz Zilli Deresi Köprüsü ulaşımı kolaylaştıracak!

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediyesi Başkanı Nazım Culha, Çengen Mahallesi'nde yapımına başlanan Zilli Deresi Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi. Köprü 64 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde inşa ediliyor.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Serdivan Belediyesi Çark Deresi'nin kenarına park yapacak!

“Yeşil Serdivan” sloganıyla ilçe genelindeki meydan ve park çalışmalarına hız kesmeden devam eden Serdivan Belediyesi, Çark Deresi kenarındaki 6 bin m2 lik alanda yeni projesini hayata geçiriyor.

Karşıyaka Demirköprü bölgesi yeniden doğdu!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Karşıyaka Demirköprü'nün çehresi değişti!

Karşıyaka Demirköprü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi.

Karşıyaka Demirköprü imar planına uygun hale getirildi!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin tasmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Gelevera Deresi ıslah çalışmaları başladı!

Gelevera Deresi Projesi’nde dere ıslah çalışmaları başladı. Belediye Başkanımız Mustafa Karadere, 30 Mart seçimleri öncesi Gelevera Deresi ile ilgili verdikleri sözü hatırlatarak, "Göreve gelir gelmez sözümüzü tutarak fiili çalışmalara başladık” dedi.

Malatya Kuruçay Deresi ıslah ediliyor!

Kuruçay Deresi’nin ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydeden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “14 km’lik alanda "Dere Islahı Projesi" uygulanacak. Düzenlemeler yapılarak ağaçlandırılacak" dedi.

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi Haberi

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi

İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi. Bu konuda uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi için hazırlıklara başladı.

Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi  hedefleniyor.


Neler yapılacak?

Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek.

Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Parkta çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma,...