09 / 05 / 2024

İzmir Bostanlıdaki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi

İzmir Bostanlıdaki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi

İzmir trafiğini arapsaçına çeviren tramvay inşaatları en büyük darbeyi Bostanlı esnafına vurdu. Çalışmalar yüzünden müşterilerini kaybeden Cengiz Topel Caddesi esnafı kepenk kapatmaya başladı.

İzmir Karaburun'da 3 adet imarlı arsa 4 taksit fırsatıyla satışa çıkıyor!

İzmir Karaburun Belediye Başkanlığı, İzmir Karaburun'da yer alan 3 adet imarlı arsayı 4 taksitle satıyor. Peki İzmir Karaburun'daki arsaların fiyatları ne kadar? 

Urla'da arazi almak isteyenlere müjde! Karayolları Ovacık'taki 8.753 metrekarelik araziyi satıyor! 

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Urla'da arazi satıyor. Peki İzmir Urla'daki arazinin satış ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Karaburun'daki imar planına mahkemeden veto kararı!

İzmir Karaburun'daki, 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı kararı mahkemeye takıldı. Mahkeme planının yürütmesini durdurma kararı aldı. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan İzmir'de arsa satışı! Bu habere hemen bakın!

Milli Emlak, İzmir Buca'daki bir araziyi satışa çıkardı. İşte 8 milyon 567 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi ile ilgili detaylar...

İstanbulkart'a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

İstanbul'daki tramvay, metro, otobüs, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart'a yüzde 92 oranında zam yapıldı.

İzmir deprem konutlarından 397 tanesi bu yıl teslim edilecek!

İzmir Bayraklı'daki rezerv alanında hayata geçirilen 3 bin 649 konuttan 397'si bu sene hak sahiplerine teslim edilecek.

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

İzmir Bayraklı'da yıkılan binaların tamamı ruhsatlı!

İzmir Bayraklı'daki toplam 12 binada can pazarı yaşandı. Bu binaların 5'i tamamen yıkılırken, 7'si ise kullanılamaz duruma geldi. Binaların tamamının ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın İzmir'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın İzmir Seferihisar'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Nea Vourla Konut Sitesi'ne XL Mimarlık Mühendislik imzası!

İzmir Urla’daki Nea Vourla Konut Sitesi projesi, Mimar Arda Işık liderliğindeki XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlandı.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

İzmir Bostanlıdaki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi Haberi

İzmir Bostanlıdaki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi

Yüksek dükkan kiralarını ödemekte zorlanan birçok işletme ise çareyi eleman çıkarmakta buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Karşıyaka Tramvayı, Bostanlı Cengiz Topel Caddesi'ndeki esnafı vurdu. Aylardır yolların trafiğe kapatılması nedeniyle müşteriye hasret kalan esnaf, kepenk indirmeye başladı. Mekan sahipleri cirolarda yüzde 60 düşüş olduğunu ve kiraları ödeyemez hale geldiklerini söylerken, bazı mekanlar da kapısına devren satılık veya kiralık tabelaları astı. Bu arada caddede oturan birçok ev sahibi de evini satıp başka semtlere yerleşmeye başladı. Bostanlı'daki işyerlerinin kiraları, büyüklüğüne göre 10 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor. Ancak, uzayan ve aylarca süren çalışmalar nedeniyle esnaf bu kiraları ödeyemiyor. Birçok esnaf ise kiraları ödeyebilmek için personel çıkarmak zorunda kalıyor. 


Ünlü markalar terk etti 


Tramvay çalışmaları nedeniyle iş yapamayan...