02 / 10 / 2024

izmir caddesi kentsel dönüşüm

izmir caddesi kentsel dönüşüm

İzmir Caddesi’nde bir ay önce internet alt yapısı için sökülen kaldırım taşlarının bir kenara bırakılıp, hiçbir düzenleme yapılmamasına esnaf tepki gösterildi

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm projesinde ilk imzalar atıldı!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için birinci etap protokolü yapıldı. 

İzmir'in kentsel dönüşümde zaman kaybetme lüksü yok!

İzmir'de son zamanda yaşanan felaketler nedeniyle kentsel dönüşümün hayati önemine vurgu yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmalar için zaman kaybedilmemesi gerektiğini dile getirdi

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...

İzmir'deki kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde İzmir'deki kentsel dönüşümü kaleme aldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 3. etap kuraları çekildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim ettiği Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etabın kura çekimini gerçekleştirdi.

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde teslimler başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden Uzundere kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde üçüncü etap için hak sahiplerinin kura çekimi kısa süre içerisinde yapılacak.

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu toplantısında İzmir'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. Toplantıda kentsel dönüşümün hızlandırılması için atılacak adımlar değerlendirildi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye şirketi İZBETON’u ihale süreçleriyle dâhil etmesiyle hızlandı. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

izmir caddesi kentsel dönüşüm Haberi

izmir caddesi kentsel dönüşüm

Kızılay İzmir Caddesi esnafı, caddenin Atatürk Bulvarı ile kesiştiği bölgede bir GSM şirketinin kazdığı kaldırımın, bir aydır düzeltilmemesine tepki gösterdi.

Kentin merkezinde kalan yoldan, gün içinde binlerce insanın geçtiğine dikkat çeken vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:


“Bölgeye bir ay önce gelen ekipler, cadde üzerindeki kaldırım taşlarının bir sırasını söküp çalışma yaptı. İşleri bitince taşları yerlerine dizeceklerini düşünmüştük ama Atatürk Bulvarı üzerindeki üst geçidin dibine bırakıp gittiler. Şu anda kaldırımdaki çukur nedeniyle caddede yürümek zorlaştı. İnsanlar taşların arasındaki boşluklara takılıp düşüyor. Yerden kalkan toz nedeniyle de çevrede gıda ürünleri satan dükkanlar zor duruma düşüyor. İnsan sağlığı tehdit altında. Üst geçidin altına yığılan taşlar ise Başkent’in göbeğinde çirkin bir görüntüye sebep oluyor. Yetkililerin caddeyi en kısa sürede eski görünümüne kavuşturmasını bekliyoruz.”


‘AKROBASİ YAPIYORUZ’

İzmir Caddesi’ne...