05 / 05 / 2024

izmir Carfi Köşkü restorasyon çalışmaları

izmir Carfi Köşkü restorasyon çalışmaları

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

ÖİB, İstanbul, İzmir ve Kütahya'daki 7 gayrimenkulü satıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 3 ildeki 7 gayrimenkulü satıyor. İşte fiyat bilgileri...

İzmir Damlacık'taki binalar ne olacak?

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde usulsüzlükleri şikayet eden mühendise sürgün!

Balıkçılar Meydanı projesindeki usulsüzleri şikayet eden mimar Seyhan Çetin şeflikten mühendisliğe düşürüldü. 

 İzmir Valisi Köşger'den İzmirlilere hasar tespiti uyarısı!

İzmir Valisi  Yavuz Selim Köşger, kent sakinlerine yetkili ekipler dışında kimsenin konutlara girmesine izin vermemesine dair uyarıda bulundu. 

İzmir'deki Kültürpark için millet bahçesi önerisi!

İzmir’in simgelerinden ve Türkiye’nin iktisat tarihinde önemli bir sembol olan Kültürpark için AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ‘millet bahçesi’ olsun önerisi yaptı. AKP’li vekilin teklifi, CHP’li vekillerin ve çevre aktivistlerinin tepkisine neden oldu. 

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

İzmir Balıkçılar Meydanı projesi için yeni inceleme!

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde eksik incelemelerde bulunulduğu nedeniyle Büyükşehir’in 3 bürokratına verilen ‘soruşturmaya yer yoktur’ kararı bozuldu.

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir'deki Kültürpark'ın yapı envanteri çıkarıldı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark'ının yapı envanterini bir raporda topladı. Kültürpark'ın mevcut durumunun değerlendirildiği raporda, görüş ve önerilere de yer verildi.

izmir Carfi Köşkü restorasyon çalışmaları Haberi

izmir Carfi Köşkü restorasyon çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi köşkü canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Tarihi Agora alanının parçası Carfi Köşkü için Büyükşehir, restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; yapının plan kurgusu eski fotoğraflara göre hazırlandı. Rölöve ve restorasyon projeleri ise tamamlandı. Bu projelere göre yapılacak restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarında yapının özüne sadık kalınacak. Çalışmalar 2021 yılında tamamlanacak ve köşk “Carfi Bilgi ve Kültür Evi” adıyla hizmete başlayacak.

Tek katlı müştemilat yapısında sergi atölyeleri ve eğitim salonu yer alacak. İki katlı konut yapısında ise seminer salonları, sergi alanı, konferans salonu ve idari ofisler bulunacak.

Köşkten günümüze sadece bir duvar ve hamam yapısı ulaşmıştı.

Carfi ailesine ait geniş bir bahçe içindeki iki katlı köşk, 19. yüzyılda İzmir’in köklü ailelerinin yaşadığı Tilkilik...