23 / 07 / 2024

izmir çöp arıtma tesisleri

izmir çöp arıtma tesisleri

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Karacan, Türkiye'de her yıl 1 milyar liralık atığın değerlendirilmeden imha edildiğini belirterek, "İzmir yılda 1.6 milyon ton atık üretiyor" dedi

Niğde Bor'da yeni arıtma tesisi kurulacak!

Niğde'nin Bor ilçesindeki bir dere yatağında meydana gelen köpürme sonucu bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yeni bir arıtma tesisi kuracağını söyledi.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

Konya Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır atıl vaziyette bulunan günlük 11 bin metreküp kapasiteli Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisini işletmeye aldı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Karaağaçlı Mahallesi’nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 65 metreküp su arıtılacak olan tesis sayesinde vatandaşlar daha kaliteli içme suyu tüketecek.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

Bursa HOSAB Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) 2011 yılında işletmeye aldığı atık su arıtma tesisi kapasitesini 7 kat arttırıyor. 7 bin metreküp/gün kapasiteli HOSAB İlave Atıksu Arıtma Tesisi Temeli atıldı.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

Konya Derbent'e atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle Derbent ilçesi atıksu arıtma tesisine kavuşuyor. İhalesi tamamlanıp çalışmaları başlatılan atıksu arıtma tesisi, bir yıl içinde işletmeye alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

izmir çöp arıtma tesisleri Haberi

izmir çöp arıtma tesisleri


Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Karacan, Türkiye'de her yıl 1 milyar liralık atığın değerlendirilmeden imha edildiğini belirterek, "İzmir yılda 1.6 milyon ton atık üretiyor. Çöp bertaraf tesisi mutlaka ileri teknolojiye sahip olmalı. O zaman ister Yamanlar'da ister Menderes'de ister İzmir'in başka bölgesinde kurulsun farketmez" diye konuştu. Çevre Ekonomisi ve Politikası kitabıyla Türkiye'nin çevre konusunda en kapsamlı ders kitaplarından birine imza atan Prof. Dr. Karacan, dünyada 50'den fazla ülkede 1.5 milyon insana istihdam yaratan sektörün Ege Bölgesi'nin geleceği için de kaçınılmaz olduğunu söyledi.


Çöpten yakıtın önemi

9.5 milyon nüfusa sahip İsveç'te çıkan atıkların yalnızca yüzde 4'ünün geri dönüşmez durumda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karacan, "Böylece 250 binin üzerinde evin ısınma ve elektrik ihtiyacını çöplerin yakıt olarak kullanılmasından...