28 / 04 / 2024

İzmir Damlacık binalar

İzmir Damlacık binalar

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar perişan durumda. Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan semtteki binaların akıbeti merak ediliyor...

İzmir Kınık’ta bir adet arazi satılacak!

İzmir ili Kınık ilçesinde yer alan bir adet arazinin satışa çıkarıldığı öğrenildi. İhale tarihinin 14 Kasım olduğu arsa, açık teklif usulüyle satılacak.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İzmir'de satılık arazi fırsatı! İhalesi 31 Ocak'ta!

İzmir İli Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir Kınık Dündarlı Mahallesi'nde yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un depreme hazırlık ajandasını ve yeni çözüm önerilerini açıkladığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun dikkat çeken o açıklamaları...

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

TOKİ İzmir Kınık'ta 300 konut daha inşa edecek!

TOKİ, İzmir'in Kınık ilçesine 2.etap proje dahilinde 300 konut daha inşa etmek için çalışmalara başladı.

Mersin'in muhtarlık binaları çağdaş mimariyle yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçede bulunan tüm muhtarlık binalarını yeniliyor. Yeni binalar çağdaş mimariyle yeniden inşa edilecek.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

İzmir Damlacık binalar Haberi

İzmir Damlacık binalar

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Anıl Talat Eryontuk bugünkü köşesinde İzmir Damlacık'ın son durumunu ve binaların ne olacağını kaleme aldı. 

İşte Anıl Talat Eryontuk'un 'Metin Oktay'ın muhiti Damlacık perişan halde' başlıklı yazısı...

İzmir’imizin 8 bin 500 yıllık tarihinde önemli bir yeri olan Damlacık semti şu aralar kimsesiz ve sahipsiz.

Eski bir Roma dönemi yerleşkesi olan semt, Türk futbolu ve Galatasaray’ın taçsız kralı Metin Oktay’ın muhiti olarak bilinir.

Konak-Yeşildere tüneli inşaatı sebebiyle kamulaştırılan, yalana ve talana karşı dik duran bir semtin hikayesi var bu yazımda.

Koca bir tarihe tanıklık eden yüzyıllık evlerin bir bir yok oluşu karşısında bir İzmirli olarak üzülmemek ve bunu konuyu dile getirmemek elde değil.

Öyle bir tünel yapıldı ki geride ne bir semt tarihi bıraktı ne de kültürel miras…

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın en...