21 / 05 / 2024

izmir deniz kıyı tasarım projesi ne durumda

izmir deniz kıyı tasarım projesi ne durumda

İzmir Belediyesi'nin İzmirdeniz projesi yılan hikayesine döndü. Konak Pier ile Karataş arasında yapılan kıyı düzenlemesi, ihaleyi kazanan firma tarafından tamamlanamadı. Çare, projenin bitim tarihinin yer aldığı tabelanın sökülmesinde bulundu.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Kemerburgaz Bağımsızlık Köyü 14 bin 970 metrekare alanda inşa ediliyor!

Eyüpsultan'da yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek, istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek için hız kesmeden çalışan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul’da bir ilk olan “Bağımsızlık Köyü” isimli özgün projeyi Eyüpsultan’a kazandırıyor...

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

izmir deniz kıyı tasarım projesi ne durumda Haberi

izmir deniz kıyı tasarım projesi ne durumda


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Projesi kapsamında Konak Pier ile Karataş arasında kalan bölgede başlattığı kıyı şeridi düzenleme çalışmaları yılan hikayesine döndü. Geçen Aralık ayında başlayan projenin 90 günde tamamlanacağı tabelayla kamuoyuna ilan edildi. Ancak proje bitmedi. 60 gün süre verildi, yine bitmedi. Çare, projenin bitim tarihinin yer aldığı tabelanın sökülmesinde bulundu.


Tasarım projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle bir süre önce "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" başlattı. Pasaport'taki çalışmaların tamamlanmasından sonra Konak Pier ile Karataş Bölgesi arasında kalan alanda çalışmanı diğer etabı başladı. Proje maliyeti 3.8 milyon lira olan 1 kilometre uzunluğundaki yaklaşık 72 bin metrekarelik alanın yeniden tasarlanması için ihaleyi alan Hasan Ufuk Özışık'a ait firma 16 Aralık...