30 / 04 / 2024

İzmirdeniz projesi yılan hikayesine döndü!

İzmirdeniz projesi yılan hikayesine döndü!

İzmir Belediyesi'nin İzmirdeniz projesi yılan hikayesine döndü. Konak Pier ile Karataş arasında yapılan kıyı düzenlemesi, ihaleyi kazanan firma tarafından tamamlanamadı. Çare, projenin bitim tarihinin yer aldığı tabelanın sökülmesinde bulundu.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Projesi kapsamında Konak Pier ile Karataş arasında kalan bölgede başlattığı kıyı şeridi düzenleme çalışmaları yılan hikayesine döndü. Geçen Aralık ayında başlayan projenin 90 günde tamamlanacağı tabelayla kamuoyuna ilan edildi. Ancak proje bitmedi. 60 gün süre verildi, yine bitmedi. Çare, projenin bitim tarihinin yer aldığı tabelanın sökülmesinde bulundu.


Tasarım projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle bir süre önce "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" başlattı. Pasaport'taki çalışmaların tamamlanmasından sonra Konak Pier ile Karataş Bölgesi arasında kalan alanda çalışmanı diğer etabı başladı. Proje maliyeti 3.8 milyon lira olan 1 kilometre uzunluğundaki yaklaşık 72 bin metrekarelik alanın yeniden tasarlanması için ihaleyi alan Hasan Ufuk Özışık'a ait firma 16 Aralık 2013 tarihinde işe başladı. Firma 15 Mart 2014'te bitirmesi gereken çalışmaları söz verdiği 90 günlük sürede bitiremedi. Büyükşehir Belediyesi bunun üzerine firmaya 60 gün daha ek süre verdi. Bu kez 14 Mayıs 2014 tarihinde işi bitireceğini taahhüt eden firma 150 günlük süre sonunda yine kıyı şeridi düzenleme çalışmalarını bitiremedi. 


Tabelayı söktüler

Çalışmanın hala belirlenen sürede bitmemesi üzerine bu kez proje bilgilerinin yer aldığı ve daha önce 2 kez değiştirilen tabela tamamen yerinden söküldü. Yüklenici firma çalışanlarının yerine çalışma alanında büyükşehir belediyesine bağlı İZBETON şirketi işçilerinin ve araçlarının bulunması ise dikkat çekti. 


Yeni Asır


Geri Dön