02 / 05 / 2024

izmir efes kazı

izmir efes kazı

Efes Kazı Başkanı Doç. Dr. Ladstaetter: "Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden 2'sinin duvar resim restorasyonu tamamlandı" dedi...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Kazım Türker: İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, hedeflerini Ekonomist'e anlattı, Türker, "İzmir'in geleceğine 5 milyar TL yatırdık." dedi.

İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları!

Teslimlerin Eylül 2019 tarihinde gerçekleşeceği Folkart İncity Kazımdirek projesi İzmir Bornova'da Folkart Yapı imzasıyla yükseliyor. İzmir Folkart İncity Kazımdirek ev fiyatları 281 bin TL'den başlıyor.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının kazıkları kırık mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığını ortaya koyan raporda yapıyı taşıyan kazıkların kırık olduğu da yer alıyor. 2 bin çalışanın can güvenliği risk altında

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Efes'teki 100 yıllık kazı çalışması durduruldu!

Dışişleri Bakanlığı, Viyana'daki havalimanında yaşanan pano gerilimi sonrası Avusturya ile diplomatik kriz çıkmasından dolayı, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nün Efes'te 100 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü kazıları durdurdu.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

izmir efes kazı Haberi

izmir efes kazı

Efes Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstaetter, Efes Antik Kenti'nin konut kompleksi Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden ikisinin duvar resimlerinin restorasyon ve konservasyonunun tamamlandığını söyledi.


Doç. Dr. Ladstaetter, Yamaç Ev 2'de düzenlediği basın toplantısında, antik kentin lüks konut kompleksi Yamaç Ev 2'nin, her biri birkaç odaya sahip 7 yerleşim biriminden oluştuğunu belirtti.


Kompleksteki duvar resimlerinin korunmasına yönelik 2010 yılında proje başlatıldığını hatırlatan Doç. Dr. Ladstaetter, "Bugün Efes kazıları çok önemli ve güzel bir gün. Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden 2'sinin duvar resim restorasyonu tamamlandı" dedi.


Uluslararası restorasyon ve konservasyon ekibince gerçekleştirilen çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Doç. Dr. Ladstaetter, şöyle konuştu:


"Yamaç Ev 2'de 7 yerleşim biriminde bulunan 78 odada duvar resimleri var. Bunlardan 8'inin duvarlarının restorasyonu tamamlandı....