06 / 05 / 2024

İzmir ekonomik hareketlilik

İzmir ekonomik hareketlilik

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, nitelikli göç alan şehirlerin başında gelen İzmir’de, artan taleple birlikte konut ihtiyacının da devam ettiğini aktardı. 

Fiat'tan müjdeli haber: 29 bin TL'lik indirim! İşte Fiat Egea Cross 2022 Mart fiyat listesi!

Ülkemizde yaşanan ekonomik hareketlilik sıfır otomobil fiyatlarını ikiye katladı. Bu durumda otomobil markaları fiyat listelerini güncellemeye gittiler. Peki Fiat Egea Cross Mart ayı fiyatlarında son durum ne? İşte Fiat Egea Cross Mart 2022 fiyat listesi...

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri yıkılan esnafa yardım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda yaptığı konuşmasında depremde iş yeri yıkılan esnafa destek kampanyaları yapılacağını açıkladı. 

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

İEKKK’dan Kültürpark mesajı!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 63. kez toplandı. Toplantı Başkanı Betül Elmasoğlu, “İzmir'in en değerli yerindeki Kültürpark Projesi'ni destekliyor ve bu süreçte gerektiği noktada elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu: Kültürpark'a gelen itirazları anlayamıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında, Kültürpark ve kentsel dönüşüm gibi önemli başlıklar öne çıktı.

Ekonomik ve siyasi durum konut talebini azaltıyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yetkiner, Türkiye'de konut alım davranışlarının Ocak 2013'ten bu yana istikrarlı bir seyir izlediğini belirtti. Yetkiner ''Ekonomik ve siyasi dalgalanmalar süresince konut talepleri makul seviyelerde azalıyor'' dedi.

İzmir Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuştu. Kocaoğlu Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporunun geldiğini açıkladı.

Faruk Güler: İzmir ekonomik atağa kalkacak!

İzmir'in projeler kentine dönüştüğünü belirten ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ''Kentin büyük bir ekonomik atağa kalkacağını düşünüyoruz" dedi.

İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü inşaatında sona gelindi!

2013 yılında temeli atılan, büyüklüğü ve sahip olduğu özellikleriyle Türkiye'de bir ilk olacak İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü büyük ölçüde tamamlandı. Dev tesis, ilk olarak İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) üyelerine tanıtıldı.

Yeni Foça Yat Limanı’nın ihalesi 21 Nisan’da yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 35 Projesi arasında yer alan Yeni Foça Yat Limanı’nın ihalesi 21 Nisan’da yapılacak. Proje ile turizmde ivme kazanacak İzmir, ekonomik açıdan da büyüyecek

İzmir Tarih Projesi'nde 3. etap çalışmalarına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksında, "tarihi mirası korurken, alandaki ekonomik ve sosyal yaşamı da canlandırmak" hedefiyle yürüttüğü Tarih Projesi’nde 3’üncü etap çalışmalara başladı.

Nizip'te emlakta hareketlilik, inşaatta duraksama var!

Gaziantep Nizip genelinde hizmet veren Emlakçılar, son günlerde hızla yayılan inşaat sektöründe düşüş ancak, emlak piyasasında ise hareketlilik olduğunu ifade ettiler.

İzmir ekonomik hareketlilik Haberi

İzmir ekonomik hareketlilik

Konut faizlerinin düşürülmesiyle birlikte, taleplerin de arttığını söyleyen Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, yılın son çeyreğinde sektörde bir hareketlenme yaşandığını ifade etti. Bu hareketlenmenin 2020 yılı için umut verici olduğunu da belirtti. Kenan Kalı, “İzmir’de Türkiye’den bağımsız olarak farklı bir ekonomik hareketlilik var. Türkiye ve İzmir’in geleceğine olan güvenimiz tam. Bu güvenden hareketle kentimizin ve insanların yararına olacak projelerimizle yatırımlarımızı bu yıl da sürdüreceğiz” dedi.

Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre, 2020’de ticaretin daha fazla canlanacağını belirten Kenan Kalı, “Ekonominin çarkları tekrar dönecek. Yeni yatırımlar ancak yılın sonuna doğru hayata geçirilebilecek” diye konuştu.

İzmir marka kent

İzmir’in yaşam kalitesi anlamında bir marka kent özelliğinde olduğunu da belirten Kenan Kalı, şunlara değindi: 

“İzmir, eğitim ve sosyal anlamda bir cazibe merkezi. Hoşgörüsü nedeniyle...