06 / 05 / 2024

İzmir ev tahliyesi

İzmir ev tahliyesi

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde meydana gelen heyelan sonra 12 ev tahliye edildi. Uzmanlar, 27 ev için daha boşaltma kararının verilebileceğini söyledi.

İzmir'de toprak kayması sonucu 12 ev tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi'nde 11 Şubat'ta başlayan toprak kayması sebebi ile hasar oluşan evler boşaltıldı.

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Kiralık ev kalmadı! Fırsatçılar arttı!

İzmir'de yaşanan yıkıcı depremin ardından büyük korku yaşayan vatandaşlar evlerini değiştirmeyi istiyor. Yaklaşık 4 bin 500 konutun ağır hasar gördüğü şehirde boş kiralık ev bulmak da zorlaştı. Daha güvenli evlerde yaşamak isteyenler günlerce ev aradıktan sonra merkeze uzak yerlere taşınıyor.

İzmirliler deprem sonrası Aliağa, Alaçatı ve Torbalı'da ev aradı!

Zingatcom, İzmir'de yaşanan depremden sonra en çok ev ve arsa aranılan ilçeleri inceledi. 

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Vicdansızlar, ev fiyatlarını artırdı!

İzmir depreminde enkazın altından çıkarılan Ayda'nın babası Uğur Gezgin yaşadıklarını anlattı. Acılı baba, ev fiyatlarını artıran fırsatçılara tepki gösterdi.

Ayda'nın babası Uğur Gezgin: Ev fiyatları 2 kat arttı, herkes mazeret üretiyor!

İzmir'de yaşanan depremde  Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin, İzmir'de ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

İzmir halkı yeni ev arayışında!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, birçok bina da kullanılmaz hale geldi. Bu yapılarda yaşayan vatandaşlar ise evlerini tahliye ederek yeni ev arayışına girdi. 

Ev alacaklar ve kiralayacaklar için yeni dönem!

İzmir depremi sonrasında gayrimenkul danışmanlarına büyük görev düşüyor. Ev sahiplerinden, mal sahiplerinden mutlaka depremle ilgili “hasarsız” raporu almaları gerekiyor. Ev alacaklar ve kiralayacaklar artık raporu olmayan evde oturmayacak.

İzmir iş dünyası, ailelerini kaybeden depremzedeleri ev sahibi yapacak!

İzmir iş dünyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması planlanıyor.

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!

İzmir yaşanan deprem sonrası 15 bin İzmirli evsiz kaldı. Depremde zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için tüm Türkiye seferber olurken İzmir'de bazı ev sahipleri depremi fırsat bilip kiralarına yüzde 100 zam yaptı.

Ev arayanlar artık bodrum katı da geziyor!

Yaşanan İzmir depremi sonrası gayrimenkul sektörünün gündemi tekrardan deprem oldu. Yeni ev arayışına girenlerin en çok dikkat ettiği konulardan biri de evin depreme karşı güvenli olup olmaması...

Deprem sonrası İzmir'de ev kiraları arttı!

İzmir Seferihisar’da yaşanan şiddetli deprem birçok binayı yıktı. Kurtarma ekipleri daha enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışırken fırsatçılar yeniden türedi. Ev sahipleri kira fiyatlarını artırdı.

Konut kredi faizleri düştü ev aramaları yüzde 84 arttı!

Haziran'da konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşle beraber ev aramaları yüzde 84 yükseldi. İl bazında değerlendirildiğinde bir önceki aya oranla İstanbul ilinde yüzde 64, Ankara ilinde yüzde 89, İzmir ilinde yüzde 96, Bursa ilinde ise yüzde 89‘luk bir artış yaşandı.

Modda Bulvar'da ev ve ofis bir arada!

İzmir'in yükselen projesi Modda Bulvar, İzmirlilere bir evden fazlasını sunuyor. 'Her şey evinizin altında' sloganı ile sadece bir ev değil, aynı zamanda yeni nesil bir yaşam biçimi de sunuyor.

İzmir ev tahliyesi Haberi

İzmir ev tahliyesi

İzmir'in Bornova ilçesinin dağlık bölgesinde bulunan Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta 4 gündür toprak yüzeyinde hareketlilik yaşandı, kaymalar meydana geldi. Heyelan sonucunda 1 ev tamamen yıkılırken, çok sayıda ev ve hayvan damı zarar gördü. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgedeki birçok ev ve mahalle camisinin duvarları çatladı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine incelemelerde bulunan Bornova Kaymakamlığı, 12 evin boşaltılmasına karar verdi. Vatandaşların başka evlere taşınmaları durumunda da kira yardımında bulunulacağı ifade edildi.

Evlerini boşaltmak için çalışmalar yapan vatandaşlar, gece yarısı toprak hareketliliğinin heyelana dönüşmesi üzerine büyük korku yaşadı. AFAD ekipleri, heyelanın bildirilmesi üzerine bir süredir bölgede araştırma yapan, önlemler alarak bu bölgeyi güvenlik şeridiyle kapattı. Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlığın ve uzmanların incelemesinden sonra, bu 12 evin yanı sıra 27...