05 / 05 / 2024

İzmir Fuarının ses ve kamera sistemleri ihalesinde skandal

İzmir Fuarının ses ve kamera sistemleri ihalesinde skandal

Gaziemir'deki yeni fuar alanına ilişkin "anons, ses ve kamera sistemleri" ihalesinin, zaten bu işleri yapmaklayükümlü şirketin alt taşeronu niteliğindeki şirkete verildiği ortaya çıktı.

CES 2023'e TCL damgası! Fuarın en ilgi çekeni o oldu

 Teknoloji devi TCL CES duarına katılarak yeni ürünlerini tanıttı. Fuarın en ilgi gören markası olan TCL 2023'de yeni ürünlerinin reklamını yaparak girdi.

Afrika kıtası,Türk yapı ve inşaat sektörünü bekliyor! Africa Yapı ve İnşaat Fuarı 3-5 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak!

Merakla beklenen Gateway to Africa - Yapı ve İnşaat Fuarı'nın gerçekleştirileceği tarihler belli oldu. Heyecanla beklenen fuar 3 Kasım 2022  ve 5 Kasım 2022 tarihleri arasında Ruanda’nın başkenti Kigali’de gerçekleştirilecek. 

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

Malatya Kitap Fuarı'nın alanına1,5 milyon lira kira ödendi!

Malatya'da 1 hafta- 10 gün süreli’ fuar organizasyonlarının yapıldığı fuar çadırları için, İstanbul merkezli iki yüklenici firmaya toplam 1 milyon 51 bin TL kira ödendi.

Bursa Yapı Fuarı'nı 26 bin 814 kişi ziyaret etti!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını kapattı. Her iki fuara da dört gün boyunca toplam 26 bin 814 ziyaretçi geldi.

Murat Kurum MIPIM 2019 fuarını gezdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, uluslararası MIPIM 2019 fuarına katılan ülkelerin çadırlarını ziyaret etti. MIPIM 2019 3 gün sürecek.

Evim Türkiye Fuarı'nın ikincisi Haziran'da!

İlki tam not alan Evim Türkiye Fuarı’nın ikincisi gerçekleştiriliyor. Haziran ayında Almanya’nın Essen kentinde yapılacak fuar için çalışmalar başladı.

UNICERA Fuarı kapılarını açtı!

CNR Expo’da düzenlenen İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı, kapılarını açtı. TİM Başkanı İsmail Gülle, fuarın açılışında, fuara ve ihracata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akyurt Uluslararası Fuar Alanı'nın yüzde 25'i tamam!

Ankara ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak olan Akyurt Uluslararası Fuar Alanı’nda inşaat çalışmaları yüzde 25 oranında tamamlandı. Fuarın 2019 sonunda açılması planlanıyor.

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

İzmir Emlak Fuarı kapılarını açıyor!

Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, konut sahibi olmak isteyenlere önemli fırsatlar sunacak. Fuarın resmi açılış töreni bugün, saat 14:00'te Fuar İzmir'de yapılacak. 

İzmir Fuarının ses ve kamera sistemleri ihalesinde skandal Haberi

İzmir Fuarının ses ve kamera sistemleri ihalesinde skandal

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ın Gaziemir'deki yeni fuar alanı ile ilgili skandallarına biri daha eklendi. Bu skandal Mermer Fuarı öncesi "Fuar İzmir anons, ses ve kamera sistemleri bakım, onarım ve işletme hizmet alımı" ihalesinde yaşandı. İhale, 19 Şubat'ta, 4734 sayılı Kamu İhale Yasası'nın istisnaları düzenleyen 3/g maddesine göre yapıldı. 3 aylık süreyi öngören hizmet alım ihalesi, 82 bin 500 liraya, zaten yeni fuar alanındaki bu sistemleri kurmak, kesin kabul işlemi yapılana kadar bakım ve onarım işlerini yapmakla yükümlü Ermit İnşaat'ın alt taşeronu Meriç şirketine verildi. Böylece aynı iş için hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de İZFAŞ'ın kasasından para ödenerek kurum zarara uğratılmış oldu. Söz konusu ihaleyle 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 53 üncü maddesinin (b) fıkrasının ikinci bendine...